Budućnost je tu

Renault najavio koncept vozila s pogonom na vodik

Francuski proizvođač najavio je svoj novi konceptni automobil koji utjelovljuje njegovu predanost strategiji održivog razvoja, odnosno brizi za okoliš, sigurnosti i uključivosti.
AutoMoto / Flash | 23. 02. 2022. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada govorimo o vozilima bez štetnih emisija, najčešće tu mislimo na ona električna. Na tržištu takvih automobila prevladavaju baterijsko-električna vozila, za koja je potrebno imati baterije, a to za sobom povlači i rijetke metale i ostale tehnologije koje ipak donekle imaju negativan utjecaj na okoliš.

Neki proizvođači stoga se okreću vodiku kao potpuno čistom energentu, a od sada im se pridružio i Renault.

Najavili su svoj jedinstveni konceptni automobil s pogonom na vodik. On ne samo da će ih usmjeriti prema razvoju vozila bez emisija, nego će i ojačati kompanijsku strategiju kružnog gospodarstva te potaknuti upotrebu recikliranih i obnovljivih materijala unutar grupe.

U ovom će se konceptu ogledati nove tehnološke inovacije za veću sigurnost vozača i ostalih putnika, kao i one koje se tiču pogonske jedinice, javlja AutoNet.

Naime, šuška se da bi ovaj koncept mogao imati motor s unutarnjim izgaranjem pogonjen vodikom, što je koncept sličan onome koji već testira Toyota.

Dizajniran pod palicom direktora Renaultova odjela za dizajn Gillesa Vidala, novi konceptni automobil dio je nedavno objavljene Renaultove strategije stvaranja 100% elektrificirane ponude do 2030.

Kompanija je za sada objavila tek teaser fotografiju, na kojoj vidimo tek prednju masku i svjetlosni potpis vozila. Mogla bi biti riječ o kompaktnom vozilu nalik Meganeu, no iz jedne slike teško je zaključiti išta više.

Najavljeni će koncept biti predstavljen u svibnju 2022.

Kopirati
Drag cursor here to close