Lančani sudar

Prometni kolaps: Sa zametene autoceste evakuirano oko 250 ljudi

AutoMoto / Flash | 01. 01. 2017. u 07:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugarska policija i tehničke službe uspjele su u subotu odblokirati više stotina automobila koji su zbog snježne mećave i lančanog sudara satima bili blokirani na autocestu na istoku zemlje.

Agencija BTA javlja da je, usprkos mećavi, promet ponovno upostavljen u oblasti Burgas na autocesti Trakija. Odblokirano je oko 350 vozila, a oko 250 ljudi je evakuirano i smješteno u obližnja naselja.

Do potpunog prometnog kolapsa došlo je danas usljed lančanog sudara u kojem je sudjelovalo do 35 automobila i jedan kamion. U Burgasu je proglašeno izvanredno stanje, a premijer Bojko Borisov održao je sastanak kriznog stožera.

Vremenske prilike u sjevernim i istočnim dijelovima Bugarske iznimno su teške zbog niskih temperatura i obimnih snježnih padalina. BTA javlja da je u oblasti Varne, zbog lančanog sudara u kome je sudjelovalo 11 automobila i dva kamiona, bila zatvorena i autocesta Hemus.

Zbog novogodišnjih blagdana promet na cestama u Bugarskoj pojačan je, a veliki broj građana ignorirao je upozorenja o lošim vremenskim uvjetima na sjeveroistoku zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close