Od lipnja

Počinje prodaja električnih modela ID. Buzz u putničkoj i dostavnoj verziji

Od lipnja će biti otvorene narudžbe, i to po cijeni od 430.931 kn za Cargo verziju te 476.456 kn za ID. Buzz Pro s pet sjedala. Moguće su i doplate, kao i odabir između 11 boja.
AutoMoto / Flash | 26. 05. 2022. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno smo pisali o novim Volkswagenovim modelima iz ID. serije električnih vozila. Riječ je o svojevrsnoj reinkarnaciji legendarnog modela T1, poznatijeg i pod nazivom Bulli. ID. Buzz ime je putničke verzije, dok dostavna u imenu ima još dodatak Cargo. Ovi modeli sada kreću u prodaju, pa će od lipnja biti moguća njihova narudžba i u domaćim prodajnim salonima. Sada, na početku prodaje putnička verzija bit će moguća samo u boljoj Pro verziji, dok se kasnije očekuju i manje opremljene izvedbe.

Tako će oba modela serijski biti dostupna s potpuno umreženim infotainment sustavima, višenamjenskim kolom upravljača i LED glavnim svjetlima. Nadalje, tu su automatski klima-uređaj, uređaj za reguliranje brzine te sustavi potpora i sustavi za upozorenje kao što su Car2X i potpora kočenja u nuždi Front Assist. Pored toga, ID. Buzz Pro dodatno je serijski dostupan uz sustav Lane Assist.

ID. Buzz, kao najveći član obitelji ID. vozila dolazi uz litij-ionsku bateriju koja nudi energetski kapacitet od 77 kWh (82 kWh bruto) te opskrbljuje elektromotor snage 150 kW odnosno 204 KS smješten u stražnjem dijelu vozila. Ona razvija okretni moment od 310 Nm iz stanja mirovanja. Doseg iznosi do 423 km, odnosno dva kilometra više kod Cargo izdanja. U Volkswagenu navode i kako se na DC stanici za brzo punjenje baterija može napuniti s 5 na 80% (uz najveću snagu punjenja od 170 kW) nakon otprilike 30 minuta.

ID. Buzz Pro dolazi uz dvoja klizna vrata, električno podesiva i preklopiva grijana vanjska zrcala, te zatamnjena stakla u stražnjem dijelu vozila. Tu su i 19-colni Tilburg kotači od lakog metala u crnoj boji s dijamantno poliranim površinama. Prednje gume su širine 235 mm, dok su u stražnjem dijelu vozila gume širine 255 mm s Airstop tehnologijom. Također dio serijske opreme su i LED glavna svjetla te osvjetljenje s projekcijom logotipa u području prednjih vrata, javlja AutoNet.

Digitalnu instrumentnu ploču čini 5,3-inčni zaslon, dok je na središnjem dijelu infotainment sustav Ready 2 Discover uz 10-inčnu dijagonalu zaslona koji uključuje digitalni radio (DAB+).Putem sustava App-Connect sa značajkom App-Connect Wireless u vozilu se mogu upotrebljavati različite aplikacije za smartphone uz Apple CarPlay ili Android Auto. Svi zasloni su ergonomski optimalno raspoređeni za rukovanje na jednoj vizualnoj osi. Desno od kola upravljača nalaze se dva USB-C priključka, dok je treći smješten u oblozi suvozačevih vrata. Osim toga, ID. Buzz Pro serijski je opremljen induktivnom funkcijom punjenja i odgovarajućim pretincem za smartphone.

Drugi red sjedala može se preklopiti u omjeru od 1/3 ili 2/3 te uzdužno pomicati 15 centimetara. Nasloni se usto mogu zasebno preklopiti te namjestiti u pogledu nagiba. Iza stražnje klupe je prtljažnik kapaciteta 1121 litre (do visine serijske pokrivke prtljažnika). Kada se stražnja klupa preklopi te se iskoristi cjelokupni prostor za pohranu, dobiva se kapacitet od 2205 litara. Praktičnost se očituje u stolićima na poleđini naslona prednjih sjedala koji se mogu otklopiti pod različitim kutovima za tablet uređaje, pametne telefone ili užinu. U bočnim dijelovima prtljažnika nalaze se uklonjive pregrade za osiguranje teretnog prostora, koje se pričvršćuju čičak-trakom na tepih teretne površine te štite prtljagu od oštećenja prilikom proklizavanja.

Pripremljena je i bogata dodatna oprema. Između ostalog tu su IQ.Light – matrix LED glavna svjetla, dinamična regulacija dugih svjetala Dynamic Light Assist te dinamično svjetlo za vožnju zavojima. Dio paketa Design su papučice od plemenitog čelika sa simbolom Play (papučica gasa) i Pause (papučica kočnice). Dostupni su kotači od 18 do 21 cola, kao i sustav zaključavanja i pokretanja bez ključa. Volkswagen u svom programu Gospodarskih vozila serijski nudi model ID. Buzz Pro u Candy bijeloj boji te opcijski deset dodatnih varijanti boja.

Odlučite li se na odabir paketa Comfort, računajte i na središnju konzolu s mogućnošću vađenja – ID. Buzz Box. Paket k tomu sadrži dodatne USB-C priključke za punjenje u stražnjem dijelu vozila, grijanje kola upravljača, vjetrobranskog stakla i sjedala, automatski zatamnjivo unutrašnje zrcalo te senzor za kišu i grijane mlaznice za pranje vjetrobranskog stakla. U kombinaciji s paketom Comfort Plus, u ponudi opreme dostupna je multi flexboard (varijabilna podnica prtljažnika) i mreža za prtljagu. Putem multi flexboarda može se stvoriti dodatna teretna površina od stražnje klupe sve do stražnjeg poklopca.

Kopirati
Drag cursor here to close