VISION EQXX

Novo električno vozilo iz Mercedesa ima domet preko 1000 kilometara

Od 5. do 8. siječnja 2022. VISION EQXX biti će vrhunac Mercedes-Benzovog štanda na sajmu CES 2022 u Las Vegasu.
AutoMoto / Flash | 04. 01. 2022. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, u večernjim satima Mercedes-Benz je predstavio potpuno električni VISION EQXX putem digitalne svjetske premijere na Mercedes me media online platformi.

Softverski definiran istraživački prototip je najučinkovitije vozilo koje je brand ikada napravio. To je izjava koja naglašava inovativnu snagu Mercedes-Benza, već i njegove naglašene ciljeve – “Vodeći u elektrifikaciji” i “Vodeći u softveru za vozila”.

Višefunkcionalni razvojni timovi doveli su do realizacije koncepta VISION EQXX u rekordnom vremenu. Članovi upravnog odbora Ola Källenius i Markus Schäferpreko, glavni direktor dizajna Gorden Wagener i stručnjaci iz razvojnih timova opisali su pionirski duh i izniman timski rad koji je to omogućio.

Od 5. do 8. siječnja 2022. VISION EQXX biti će vrhunac Mercedes-Benzovog štanda na sajmu CES 2022 u Las Vegasu.

VISION EQXX dio je dalekosežnog Mercedes-Benz tehnološkog programa čiji je cilj probijanje tehnoloških barijera i podizanje energetske učinkovitosti na nove razine. EQXX donosi preko 1000 km dosega i preko solarnih ploča na krovu može uprihoditi do 25 km dodatnog dosega.

Domet i učinkovitost su postavljeni da definiraju električnu eru.

Zajedno s nizom inteligentnih mjera koje pridonose učinkovitosti, uključujući napredni softver, VISION EQXX omogućuje Mercedes-Benzu da istražuje nove granice učinkovitosti. A prve rezultate sa serijskim predznakom mogli bi vidjeti već tijekom idućih godinu i pol…

Kopirati
Drag cursor here to close