GTV

Nova Alfa Romeo bi mogla ušutkati hejtere

Alfa Romeo GTV u najsnažnijoj izvedbi raspolagat će s više od 600 KS.
AutoMoto / Flash | 03. 04. 2019. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reinkarnacija slavne oznake odigrat će se u velikom stilu pa će 2021. godine na tržište stići Alfa Romeo GTV s više od 600 KS.

Zapravo je riječ o coupeovskoj izvedbi modela Alfa Romeo Giulia. No za razliku od Giulije, GTV neće dolaziti u civilnim varijantama. Barem ne u početku. Kao što je i Giulia odmah predstavljena u paprenoj izvedbi QV, istim tragom krenut će i GTV. Za to treba imati hrabrosti, ali Talijani su već odavno pokazali kako imaju veća ‘muda’ od ostatka svijeta. Alfa Romeo Giulia QV bila je prva izvedba koja se predstavila javnosti. Isto će napraviti i GTV, piše Autopress.

Već je jako dobro poznato da su Talijani odlučili direktima napasti BMW M4, Audi RS5 i Mercedes-AMG C63 S Coupe, a za tu namjenu će koristiti istu tehnologiju kao i Ferrari LaFerrari pa će Alfa Romeo GTV biti hibrid. Činjenica da je hibrid neće previše smetati fanovima Alfe, jer će razvijati osjetno veću snagu od gore navedenih konkurenata.

Točnije, Alfa Romeo GTV u najsnažnijoj izvedbi raspolagat će s više od 600 KS. Dobro poznati 2.9-litreni turbobenzinac V6 kakav koristi Alfa Romeo Giulia QV bit će prigušen sa 510 na 460 KS, ali će u pomoć priskočiti elektromotor koji će snagu na standardnim postavkama povećati na 530 KS, dok će u programu Race ispaljivati više od 600 konjskih snaga. Tajna je u KERS tehnologiji Ferarija LaFerrari, koji ju je implementirao iz bolida Formule 1. Samo na struju Alfa Romeo GTV QV moći će proći solidnih 50 kilometara.

Vrhunska zabava zajamčena je najavom rasporeda mase u omjeru od idealnih 50:50, dok će upravljački sustav, kočnice i sve ključne komponente ovjesa donirati Alfa Romeo Giulia QV. Kasnije će biti uvedena i blaža izvedba GTV-a s 2-litrenim turbobenzincem sa 345 KS.

Premda je na bazi jedne slike teško komentirati dizajn, već je na prvi pogled vidljivo kako će Alfa Romeo GTV biti ozbiljan mamac za poglede. Atraktivna, naglašeno sportska, a opet istodobno elegantna linija bit će jedan od glavnih tržišnih aduta. Oštra linija bočnih prozora, tanka svjetla u LED tehnologiji, golemi naplaci iza kojih se naziru crvena kočna kliješta, naglašeni bokovi… Ima sve preduvjete da postane jednim od najatraktivnijih coupea na svijetu.

Premijera je planirana za salon automobila u Ženevi u ožujku 2021. godine, a prodaja kreće nekoliko mjeseci kasnije. No, postoje ozbiljne indicije kako bi već u rujnu ove godine na salonu u Frankfurtu mogao biti prikazan konceptni Alfa Romeo GTV, kako bi se na vrijeme ispipalo bilo struke i publike, piše Autopress

Kopirati
Drag cursor here to close