Zenica

Ništa od novog udruženja vozača

Jedan od većih problema predstavlja spora procedura carinskog nadzora, odnosno preduga čekanja na graničnim prijelazima.
AutoMoto / Flash | 01. 09. 2019. u 15:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za nedjelju planirana osnivačka skupština novog udruženja vozača kamiona međunarodnog prijevoza za područje cijele Bosne i Hercegovine nije održana jer u Zenicu, gdje je održan sastanak, nije pristigao dovoljan broj vozača da bi se moglo punopravno odlučivati.

Prema riječima jednog od inicijatora sastanka Damira Bečovića, u međunarodnom prijevozu sudjeluje više od 600 poduzeća s oko 6.000 voznih jedinica te između 7.000 i 8.000 vozača, ali ih je u Zenicu danas došlo tek 20-ak. Dogovoreno je samo da će osnivačku skupštinu ponovo pokušati organizirati za mjesec dana.

''Činjenica da imamo Zakon o međunarodnom cestovnom prometu iz 2001. godine te da od tada nije bilo izmjena i dopuna tog zakona, dovoljno govori o potrebi hitnog djelovanja. Jer, imamo evidentan problem odlaska vozača iz BiH, a što će tek kulminirati. Naša procjena govori da ljudi ne odlaze zbog financija, nego zbog barijera u svakodnevnom radu'', kazao je Bečović.

Napominje da jedan od većih problema predstavlja spora procedura carinskog nadzora, odnosno preduga čekanja na graničnim prijelazima.

Zbog toga, dodaje on, traže bolje uvjete za vozače na carinskim terminalima te smatra kako bi formiranjem novog udruženja mogli pristupiti sistemskom rješavanju svog statusa, uz partnerski odnos s nadležnim državnim institucijama.

Kopirati
Drag cursor here to close