Te jedno, te isto

Signalizacije ni na vidiku: Vlakom kroz Bačeviće

Naime, čitatelj nam je ustupio video u kojem, kako navodi u 00:10, bilježi prolaz vlaka na prijelazu Bačevići, bez ikakve signalizacije i rampe.
AutoMoto / Flash | 07. 07. 2021. u 09:23 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pisali smo ranije, pišemo opet. Uređaj za osiguranje željezničko – cestovnog prijelaza 'Bačevići' i siguran prelazak preko pruge još uvijek nije osiguran.

Naime, čitatelj nam je ustupio video u kojem, kako navodi u 00:10, bilježi prolaz vlaka na prijelazu Bačevići, bez ikakve signalizacije.

Iako ovo nije prvi put da sustav zakazuje zbog čega je bilo i teških posljedica, ranije je potvrđeno kako će 'oporavak automatskog uređaja za osiguranje željezničko – cestovnog prijelaza 'Bačevići' i siguran prelazak preko pruge čekat završetak pandemije koronavirusa'.

Kako su ranije rekli  za Bljesak.info iz J.P Željeznice Federacije BiH još u studenom prošle godine, za osposobljavanje je neophodna intervencija isporučitelja opreme iz Republike Hrvatske, ali zbog trenutne situacije u vezi pandemije koronavirusa spriječeni su doći i ne mogu intervenirati.

''Čim se steknu povoljniji uvjeti isporučitelj opreme doći će na željezničko-cestovni prijelaz 'Bačevići', osposobiti uređaje i stavit ih u funkcionalno stanje'', poručili su u studenom prošle godine.

Izgleda da se ti, povoljniji uvjeti, još uvijek nisu stekli.

Podsjećamo, automatski uređaj za reguliranje prometa sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima na putnom prijelazu 'Bačevići' pušten je u rad 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close