Milijunska zarada

Mostarski "Autocentar Tomić" i ljubuški "Kramar" odmah iza "Porsche BH"

Poslije tvrtke "Porsche" po dobiti slijedi "Autocentar Tomić" iz Mostara koji je prošle godine ostvario prihod od 31,3 milijuna KM, dok im je, dobit bila oko tri milijuna maraka.
AutoMoto / Flash | 24. 06. 2023. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći prodavači novih i polovnih automobila u Bosni i Hercegovini, koji najčešće pobjeđuju na tenderima institucija i javnih poduzeća, lani su obrnuli oko 332,1 milijun KM.

Najveći prihod i dobit imao je "Porsche BH" iz Sarajeva koji je prihodovao 202,5 milijuna KM i zaradio 6,9 milijuna KM, piše Capital.ba

Uduplali zaradu

"Porsche" je lani pokvario poslovni rezultat u odnosu na pretprošlu godinu kada su imali dobit od 7,3 milijuna maraka i prihod od 182,9 milijuna KM.

Poslije tvrtke "Porsche" po dobiti slijedi "Autocentar Tomić" iz Mostara koji je prošle godine ostvario prihod od 31,3 milijuna KM, dok im je, dobit bila oko tri milijuna maraka.

Ova tvrtka koja je ovlašteni uvoznik BMW vozila gotovo je uduplala zaradu u odnosu na 2021. godinu kada su u plusu bili 1,6 milijuna KM, dok su im prihodi iznosili 27,7 milijuna maraka.

Ova tvrtka dobila je brojne tendere Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Predsjedništva BiH i drugih, a odnose se uglavnom na servisiranje službenih motocikala i automobila.

Poduzeće "Kramar" iz Ljubuškog koje je imalo najveći prihod u prošloj godini zaradilo je 2,9 milijuna maraka, a zapošljavali su 47 radnika.

Bolji rezultati

Ova tvrtka, čiji je vlasnik Mario Kraljević, je pretprošle godine ostvarila prihode od 36,7 milijuna KM, ali su usprkos značajno manjim prihodima ostvarili bolji rezultat nego lani, te im je dobit iznosila 3,6 milijuna maraka.

"Kramar" je prethodnih godina nabavljao polovne automobile za općinu Oštra Luka, općinu Neum, Zavod za stomatologiju Republike Srpske, kao i za Osnovni sud u Derventi.

"Auto-komerc V.S." iz Banja Luke zaradio je prošle godine 993.775 KM, dok su im prihodi iznosili 10,8 milijuna maraka, a zapošljavali su 21 radnika.

Ovo poduzeće u vlasništvu Siniše Vidovića, popravilo je lani poslovni rezultat u odnosu na pretprošlu godinu kada je zaradilo 369.689 KM i prihodovali 8,8 milijuna maraka.

Spomenuta tvrtka pobjeđivala je na brojnim tenderima za servisiranje vozila Vijeća naroda RS, Ugostiteljskog servisa Vlade RS, Puteva RS, a za Hidroelektrane na Vrbasu su nedavno nabavili vozilo vrijedno gotovo 82.000 maraka.

Drugo poduzeće u vlasništvu Siniše Vidovića "Audi centar Banja Luka" imao je lani dobit u iznosu od oko 550 tisuća maraka dok su im prihodi iznosili 6,4 milijuna KM.

I ova tvrtka je popravila pretprošlogodišnji rezultat kada su imali zaradu od 442.188 KM i prihodovali su 5,7 milijuna maraka.

"Audi centar" je dobivao poslove servisiranja vozila od Republičkog javnog tužitelsjtva, Republičkog protokola, Vijeća naroda Republike Srpske i drugih institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close