Mercedes-AMG E-Scooter

Mercedes će na tržište 'izbaciti' svoj električni romobil

Mercedes-AMG E-Scooter najjeftinije je i najsporije vozilo s oznakom Mercedesa i AMG-a, a za razliku od njihovih automobila ne ističe se pretjerano naprednim karakteristikama i specifikacijama pogona.
AutoMoto / Flash | 26. 05. 2023. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napokon jedan Mercedes-AMG model koji si može priuštiti običan građanin – pod markom, koja obično dolazi uz stotine konjskih snaga i napredne sportske performanse, na tržište će stići električni romobil.

Njegov puni naziv je Mercedes-AMG E-Scooter, a njime se samo nastavlja niz automobilskih kompanija koje u područje mikromobilnosti izlaze svojim e-romobilima.

Ne baš impresivan

Mercedes navodi kako je riječ o ugljično neutralnom vozilu visoke kvalitete i "sportski elegantnom" romobilu, legalnome za vožnju cestom.

No, pogled na njegove karakteristike ne nudi previše uzbuđenja.

Naime, motor snage 500 W, najviša brzina od samo 20 km/h i maksimalni doseg s jednim punjenjem baterije od 40 km danas spadaju u srednju klasu, a nikako u vrh ponude električnih romobila, javlja Bug.

Tu su i 8-inčni kotači, prednje i stražnje svjetlo, masa od 14 te nosivost do 100 kg.

Dobar ovjes

Jedine karakteristike kojima ovaj romobil donekle iskače od prosjeka su opruge ovjesa na prednjoj i stražnjoj osovini te tri kočnice: jedna sprijeda te dvije (elektronička i mehanička) straga.

Ovaj model za Mercedes-Benz izradila je kompanija Micro Mobility, možda poznatija po svojem automobilu Microlino.

Cijena na stranicama Mercedesa još nije objavljena, ali sudeći prema sličnim modelima proizvođača, lako bi mogla premašiti 1.000 eura.

 

Kopirati
Drag cursor here to close