Putujete?

Kolone na granicama - Strpljenja!

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.
AutoMoto / Flash | 26. 08. 2023. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje bez posebnih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Tijekom dana očekuje se pojačan intezitet prometa, pa se vozači mole da budu maksimalno oprezni.

Brdska utrka

Zbog održavanja brdske auto trke danas i sutra (26. i 27.08.) u vremenu od 09 do 18 sati doći će do obustave prometa na magistralnom putu M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (Podvranić). Za vrijeme obustave vozila mogu prometovati obilazno preko Gruda.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacijskih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se prometuje magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Počeli su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16.30 sati prometuje usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Kolone na granicama

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Danas od 16 do 18.30 sati obustavlja se promet na regionalnom putu R-436 Boračko jezero-Glavatičevo, zbog održavanja 20. Međunarodnog triatlon kupa Kulin ban Boračko jezero 2023.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Kako navode iz BIHAMK-a, na graničnom prelazu Doljani nema čekanja na našoj izlaznoj rampi, ali je duga kolona vozila u međuprostoru (na ulazu u HR). Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close