Umjesto paukom

VIDEO | Ideja za MoParking? Nepropisno parkirana vozila uklanjaju viličarom

U Kini je očito moguće da vam, ako ste pogrešno parkirali, automobil ne odveze pauk već najobičniji industrijski viličar, koji će ga utovariti na vučnu službu
AutoMoto / Flash | 15. 03. 2023. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Supercar Fails (@supercar.fails)

Pogrešno parkiranje kod nas možete platiti samo kao kaznu za prometni prekršaj, ili sankciju za neplaćanje parkinga na mjestu gdje se isto naplaćuje.

U velikoj većini gradova postoji specijalizirano vozilo koje odvozi nepropisno parkirana vozila.

Drugim riječima, po vozilo će vam doći nadležna “pauk služba”, odvesti ga na svoje parkiralište i tu vam uslugu dodati na iznos kazne.

U Kini je situacija slična, no – barem u slučaju koji je ovih dana postao viralan na društvenim mrežama – nije nužno da će po pogrešno parkirano vozilo doći specijalizirana pauk služba.

U ovom primjeru jednog je Mercedesa, ostavljenoga na pločniku, vidimo da je moguće očekivati premještanje pomoću viličara.

U desetak sekundi vješti je vozač uspio utovariti ovu A-klasu u sedan izvedbi, okrenuti se i utovariti automobil na vučnu službu.

Postavlja se pitanje koliko je ovakvo premještanje vozila sigurno, odnosno koliko štete je viličar prouzročio na podvozju ili pragovima.

Kopirati
Drag cursor here to close