Ispisivanje povijesti

Hyundai će početi prodavati automobile preko Amazona

Kupci u SAD-u od sljedeće će godine prvi puta moći preko najpopularnije internetske trgovine na svijetu kupiti novi automobil. Dio je to upravo objavljene suradnje Amazona i Hyundaija.
AutoMoto / Flash | 20. 11. 2023. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Hyundai dostupan i na Amazonu

Hyundai i Amazon objavili su detalje novog ugovora o partnerskoj suradnji, čiji je cilj donijeti nova iskustva kupcima automobila korejskog proizvođača. Suradnja će se odvijati na nekoliko područja, od računalstva u oblaku pa sve do inovativnog načina narudžbe novih automobila.

Počevši od 2024. godine, Amazon će prvi puta omogućiti distributerima automobila prodaju vozila na svojoj internetskoj trgovini, ali samo na području SAD-a.

Prva marka, koja će biti dostupna u toj ponudi, bit će upravo Hyundai, čija će vozila kupci moći naručiti potpuno online, kao da kupuju bilo koji drugi predmet iz Amazonove ponude, javlja Bug.

Do automobila u nekoliko klikova

Na izbor će imati dvije opcije: ili će automobil preuzeti osobno kod lokalnog distributera, ili će im ono – poput paketa – biti dostavljeno na kućni prag u terminu prema izboru.

Dakako, pretraživanje novih vozila na Amazonu bit će detaljno, prema brojnim karakteristikama, a jednom kada se na kupovinu odluče, kupci će moći odabrati i način plaćanja, pa čak i financiranja putem kredita.

Osim dodavanja automobila u webshop, Hyundai će u suradnji s Amazonom dobiti još nekoliko konkurentskih prednosti. Kao prvo, njihov partner za računalstvo u oblaku ubuduće će biti Amazonov AWS. Na njega će se oslanjati cijelo poslovanje ove velike korporacije u narednim godinama, od istraživanja, preko proizvodnje pa sve do upravljanja kupcima.

Podrška za Alexu

Od 2025. godine Hyundai će u svoje automobile početi ugrađivati i podršku za sustav glasovne asistentice Alexe, poznate s pametnih zvučnika linije Amazon Echo.

Vozači i putnici u novim će automobilima te marke moći glasom zatražiti reprodukciju glazbe, podcasta, audioknjiga, ili pak zadavati razne upite vezane za promet ili vrijeme, postavljati podsjetnike i slično.

Alexa u automobilima moći će se povezati i sa sustavima pametnog doma, pa će glasovne naredbe u autu moći kontrolirati i pametne uređaje koje imaju kod kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close