Prohodnost

Hanoj zabranjuje motocikle

AutoMoto / Flash | 05. 07. 2017. u 09:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski oci Hanoja gotovo su se jednoglasno izjasnili za potpunu zabranu vožnje motocikala gradom do 2030., nadajući se da će na taj način postići bolju prohodnost gradskih prometnica i smanjiti razinu onečišćenja zraka, javio je BBC.

Gradska uprava obećala je stanovnicima pojačanje linija gradskog prijevoza kako bi gradska prometala do 2030. koristila polovina stanovnika Hanoja umjesto sadašnjih samo 12 posto.

Gradske vlasti odlučile su se na ovakav potez nakon što su iz izvješća doznali da je broj motocikala u gradu dosegnuo "alarmantnu brojku". Neka istraživanja pokazuju da ih je u gradu po kilometru već gotovo 2500, što znači da ih je ukupno oko pet milijuna.

No brojni građani smatraju kako je malo vjerojatno da će motocikli zauvijek nestati iz grada. Jedan od njih, Ngo Ngoc Trai za BBC je kazao kako sumnja da će plan gradskih vlasti profunkcionirati, prenose mediji.

"Ovaj je grad prenapučen, a javni prijevoz jedva i da postoji. Primjerice u Vijetnamu ne postoji sustav podzemne željeznice. Tek u lipnju ove godine u Hanoju se pojavio prvi autobus na kat kao gradsko prometalo. S obzirom na iskustvo iz ranijih godina, ne vjerujem nikakvim dugoročnim planovima. Vlada nam je obećavala da će Vijetnam do 2020. postati industrijalizirana zemlja. Dakle, svima nam je jasno da je taj plan u potpunosti propao. Mislim da će slično biti s odlukom o motociklima", rekao je Ngo.

Kopirati
Drag cursor here to close