Što zna dijete što je karantena

Dripci opelješili salon automobila u doba korone

U provalama i krađama su ta djeca, kako se navodi, uspjela ukrasti ukupno 46 vozila od kojih je 40 pronađeno.
AutoMoto / Flash | 04. 05. 2020. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka proglašenja pandemije zbog korona virusa diljem svijeta su između ostalog s radom prestali i saloni automobila. tako da lopovi koriste priliku za krađu u takvoj situaciji, najnovija vijest koja stiže iz Sjedinjenih Država, gotovo da zvuči nevjerojatno.

Naime, od 17. ožujka, salone automobila u okruzima Winston-Salem i Kernersville u Sjevernoj Karolini pogodio je niz provala koji su rezultirali krađom desetina novih i rabljenih automobila u vrijednosti od ukupno 1.138.718 dolara.

Vlasti su uvjerene kako su pronašli sve počinitelje tih krađa, međutim sada nailaze na niz pravnih i drugih problema kako bi istjerali pravdu do kraja.

Naime, problem je u tome što je većina kradljivaca automobila koji su se organizirali u zločinačku bandu - maloljetna, a neki od pripadnika imaju tek 9 godina.

Prema policijskom priopćenju, kako javlja lokalna postaja WFMY News 2, grupi od čak 19 djece u dobi od devet do 16 godina pripisano je 20 odvojenih pljački u 13 salona automobila i to marki Audi, Chevrolet, Ford, Honda, Lexus, Subaru, Toyota i Volvo.

U provalama i krađama su ta djeca, kako se navodi, uspjela ukrasti ukupno 46 vozila od kojih je 40 pronađeno.

Jedan je automobil pronađen kod 19-godišnjaka kojem je objavljeno puno ime i prezime jer je riječ o punoljetnoj osobi - Mekeal Stewart Binns, a koji je optužen jer je vozio ukradeno vozilo.

Trenutno se nalazi u istražnom pritvoru okruga Forsyth, navodi The Charlotte Observer, a prenosi Jutarnji.hr.

To je i jedino uhićenje koje je završilo pritvorom, jer su detektivi pokušavali, ali od Odjela za pravosuđe za maloljetnike okruga Forsyth nisu uspjeli dobiti naloge za pritvor.

Vlasti nisu objavile zašto konkretno nisu uspjeli dobiti naloge za pritvor, no iz Odjela za javnu sigurnost Sjeverne Karoline, izvijestili su da pokušavaju smanjiti širenje COVID-19 unutar svojih zatvorskih i objekata za pritvor zamijenivši pritvaranje elektronskim nadzorom nad maloljetnicima.

Sada su ta djeca- lopovi u kućnom pritvoru s narukvicama za lociranje, a sve dok roditelji ne odreagiraju kako bi trebalo ili ne završe u kaznionicama za maloljetnike, nema razloga vjerovati da će ih narukvica spriječiti da ponovo negdje ne naprave milijunski kriminalni posao, tvrde u policiji.

Kopirati
Drag cursor here to close