ebii

Acer predstavio električni bicikl s umjetnom inteligencijom

Acer ebii uči o načinu vožnje svog vlasnika te se prilagođava njegovim potrebama, odnosno načinu vožnje, uvjetima na cesti, kao i o preferiranoj količini asistencije prilikom vožnje.
AutoMoto / Flash | 23. 03. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pri spomenu Acerova brenda, ono što vam sigurno prvo neće pasti na pamet su - električni bicikli. No tajvanska kompanija poznata po računalima i računalnim komponentama nedavno je predstavila upravo bicikl s električnim motorom u kojem važnu ulogu igra i umjetna inteligencija koja je danas, čini se, neizbježna kad god su u pitanju tehnološke kompanije.

Prva stvar koja upada u oči na ovom biciklu jest zanimljiv dizajn s okvirom od aluminijske legure. Kombinacija bijele mat boje okvira te crne boje vilice, upravljača i sjedala, s nenametljivom baterijom smještenom ispod okvira doprinosi atraktivnosti bicikla koji je, naglašavaju iz Acera, prilično lagan za ovu kategoriju vozila na dva kotača.

Još jedna stvar koju naglašavaju iz Acera jest i iznimno učinkoviti 250/350 W električni motor okretnog momenta 40nm i maksimalne brzine do 25 km/h. Puna baterija trebala bi izdržati do 110 kilometara s jednim punjenjem (naravno, ovisi o načinu vožnje i potrošnje) i može se napuniti za 2,5 sati, pri čemu je riječ o bateriji koja se lako može zamijeniti, javlja Zimo.

No dizajn, električni motor i izdržljiva baterija ipak nisu ono po čemu se ovaj bicikl razlikuje od konkurencije. Njegova glavna opcija koju naglašavaju u Aceru jest - umjetna inteligencija, odnosno strojno učenje.

Acer ebii, naime, s vremenom uči o načinu vožnje svog vlasnika te se prilagođava njegovim potrebama, odnosno načinu vožnje, uvjetima na cesti, kao i o preferiranoj količini asistencije prilikom vožnje.

Tako AI automatski prilagođava snagu motora kako bi biciklistima omogućila pedaliranje bez previše napora i umora.

Također, putem dostupne aplikacije s kojom se telefon povezuje s biciklom, moguće je, na temelju udaljenosti koju biciklist namjerava prijeći, prilagoditi potrošnju bateriju kako bi trajala tijekom cijele vožnje. Unutar iste aplikacije dostupne su i informacije o samom biciklu, brzini vožnje, bateriji itd.

Čak su i gume na Aceru ebii specifične te je riječ o bezračnim gumama s umecima od višeslojne pjene.

Ono što nismo saznali u Acerovoj službenoj objavi za javnost jest cijena bicikla koja, nije teško zaključiti, neće biti jeftina te datum početka prodaje. Te informacije, nadamo se, trebali bi saznati uskoro.

Kopirati
Drag cursor here to close