Stuttgart

Uhićeni Srbin i Turčin koji su krali Mercedesove motore i mjenjače

Trojac se tereti da je u više navrata ukrao ukupno 100 motora i oko 500 automatskih mjenjača ukupne vrijednosti nekoliko milijuna eura!
AutoMoto / Flash | 29. 08. 2022. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dvogodišnje policijske istrage, uhićena su dvojica muškaraca koja su provalila u skladište Mercedesa u blizini Stuttgarta. Radi se o državljanima Srbije i Turske, dok je treći osumnjičenik i dalje u bijegu.

Trojac se tereti da je u više navrata ukrao ukupno 100 motora i oko 500 automatskih mjenjača ukupne vrijednosti nekoliko milijuna eura!

U šturom policijskom izvješću navodi se da je serija krađa započela u veljači 2020. godine i da je spomenuti dvojac bio zaposlen u centralnom skladištu tvrtke. U njihovom stanu pronađeno je nekoliko motora i mjenjača, no većinu plijena osumnjičenici su već prodali.

"Policijski službenici prošloga su utorka uhitili dvojicu osumnjičenika u dobi od 52 i 57 godina koje se sumnjiči da su zajedno s trećim 36-godišnjakom ukrali motore s unutarnjim izgaranjem i automatske mjenjače vrijedne nekoliko milijuna eura", stoji u priopćenju.

Kako navodi Automobilwoche, a prenosi Auto Klub, tijekom pretrage prostorija u Esslingenu, Stuttgartu i Schwäbisch Hallu, kao i skladišta u Backnangu, istražitelji su uspjeli pronaći detaljne dokaze, uključujući i dijelove plijena.

Kopirati
Drag cursor here to close