Jer struja je za ''fukaru''

Benzinski motor kao sat od 230.000 eura!

Mehanizam se sastoji od 578 ručno sastavljenih dijelova, pokazuje sate i minute, a posebnost je jednominutni tourbillon kavez pod nagibom od 30 stupnjeva
AutoMoto / Flash | 26. 12. 2020. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugatti je još u travnju predstavio novu liniju ručnih satova razvijenih u suradnji s Jacob & Co. Opremljen replikom W16 motora osvojio je publiku, a prepreka u prodaji nije bila ni cijena od oko 230.000 eura.

Podsjetimo, pritiskom tipke na desnoj strani kućišta aktivira se rotacija radilice W16 motora i pokreću se klipovi. Pokazatelj rezerve snage (60 sati) smješten je na 3 sata i stilski usklađen s pokazateljima količine goriva u spremniku goriva.

Sada su stigle još četiri nove izvedbe. Osnova je ostala ista. Mehanizam se sastoji od 578 ručno sastavljenih dijelova, pokazuje sate i minute, a posebnost je jednominutni tourbillon kavez pod nagibom od 30 stupnjeva, prenosi Index.hr. Povezan putem četiri amortizera kojim se kompenziraju udarci i nagli pokreti donosi kućište od titana oblikom inspirirano linijama Chirona.
 
Svaki od novih modela je limitiran na određeni broj primjeraka.
 
Foto: PR / Ručni sat s replikom benzinskog motora
 
Prvi je inačica s kućištem od 18-karatnog zlata sa specijalnim safirnim staklom, a proizvest će ih se tek 72 primjerka. Dodate li svemu dijamante dolazimo do druge izvedbe, a koja će biti još rjeđa – limitirana na 52 primjerka.
 
Treća izvedba dolazi s 391 dijamantom (ukupno 20 karata), ali s kućištem od bijelog zlata. Remen je gumeni i ukrašen s 18 dijamanata, odnosno ukupno 1.76 karata.  Četvrta izvedba je najposebnija, a ima kućište od safirnog stakla. Isti materijal vrijedi i za bočne tipke, dok je remen u kombinaciji gume i titana. 
 
Ako poznate nekog vlasnika Bugattija, a u potrazi ste za prigodnim poklonom ovakav sat neće moći odbiti.
Kopirati
Drag cursor here to close