Sljedeće godine

Ferrari se nakon 50 godina vraća na Le Mans

Kultna utrka 24 sata Le Mansa sljedeće će godine obilježiti 100 godina od prve utrke, a na njoj će nakon pola stoljeća sudjelovati i Ferrari s potpuno novim hibridnim hiperautomobilom.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 07. 07. 2022. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ferrari je prije ovogodišnje utrke 24 sata Le Mansa dao naslutiti kako će se s novim hibridnim hiperautomobilom pojaviti na njezinom sljedećem, obljetničkom izdanju.

Nagodinu će se, naime, navršiti točno 100 godina od prve utrke, koja je danas postala kultno mjesto svim ljubiteljima autosporta, a Ferrari je najavio da će se vratiti 2023., nakon 50 godina, i pokušati s trona skinuti Toyotu.

Njihov bolid naziva se LMH (Le Mans Hypercar), osmišljen je i izrađen tijekom proteklih godinu i pol, a sudjelovat će u prvenstvu FIA World Endurance Championship 2023, i to u najvišoj klasi. Tamo će izravno konkurirati Toyotinom modelu GR010 Hybrid LMH, kao i novom Peugeotu 9X8 LHM.

Prve najave novog Ferrarijevog natjecateljskog bolida ne otkrivaju mnogo. Za sada postoji tek video s testiranja, na kojem je vozilo pokriveno značajnom kamuflažom, kao i jedna službena najavna fotografija prototipa s Ferrarijevih stranica.

Iz talijanske kompanije kažu da će dizajnerski nepogrešivo biti riječ o prepoznatljivom obliku Ferrarija te kako nastavljaju s radom na njegovom razvoju.

Tako za sada imamo tek konture aerodinamičkih rješenja i naznake zvuka koji će Ferrarijev LMH model proizvoditi. Za ostalo, vjerojatno moramo pričekati početak sljedeće endurance sezone, prenosi Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close