Čišćenje

Bombaški napad na tržnici u Tel Abyadu: Poginulo najmanje 13 civila

Najmanje 13 civila je poginulo, a ozlijeđeno je 20 ljudi.
Vijesti / Terorizam | 02. 11. 2019. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bombaškom terorističkom napadu YPG/PKK na tržnici u sirijskom Tel Abyadu poginulo je najmanje 13 civila, priopćilo je Ministarstvo obrane Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz ministarstva su dodali i da je ozlijeđeno 20 ljudi, te su naglasili da Turska oštro osuđuje nehumani teroristički napad u Tal Abyadu i poziva sve zemlje da ustanu protiv terorističke grupe YPG/PKK.

Napad automobilom na kojem je bila montirana bomba, izveden je na tržnici u centru Tel Abyada koji je u operaciji "Izvor mira" očišćen od terorista YPG/PKK.

Foto: Anadolija / Bombaški napad na tržnici u Tel Abyadu

Turske oružane snage su 9. listopada pokrenule operaciju "Izvor mira" protiv terorističke organizacije YPG/PKK na istočnoj obali Eufrata kako bi osigurali državnu granicu Turske i u pograničnom pojasu Sirije uspostavili sigurnu zonu za dobrovoljni povratak izbjeglica.

Turskim snagama na terenu su podršku pružili vojnici Sirijske nacionalne vojske, koja je ranije bila poznata pod imenom Slobodna vojska Sirije.

Sirijska nacionalna vojska trenutno radi na otkrivanju i uklanjanju minsko-eksplozivnih naprava koje su teroristi YPG/PKK-a ostavili nakon povlačenja u Tel Abyadu i Ras al-Aynu.

Tijekom sukoba s teroristima YPG/PKK-a ranjeno je 508 pripadnika Sirijske nacionalne vojske.

Kopirati
Drag cursor here to close