Rat u Ukrajini

Zelenskij posjetio Herson, Rusi bijesni: Ovo je ruski teritorij

Okupljeni su mahali ukrajinskim zastavama, a neki su zastavu prebacili oko ramena.
Vijesti / Svijet | 14. 11. 2022. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij posjetio je danas u prijepodnevnim satima Herson. Uz poklike i suze dočekali su stanovnici Hersona predsjednika Zelenskog, piše Jutarnji list.

''Napredujemo. Spremni smo za mir, mir za cijelu našu zemlju'', rekao je Zelenskij stigavši u Herson. Također je zahvalio NATO-u i saveznicima za njihovu podršku u ratu protiv Rusije.

Na glavnom trgu okupili su se i roditelji s djecom, neki gurajući dječja kolica. Okupljeni su mahali ukrajinskim zastavama, a neki su zastavu prebacili oko ramena.

"Stvarno sam sretan, možete reći po reakciji ljudi, njihova reakcija nije namještena", rekao je u komentarima kojima je svjedočio dopisnik Reutersa iz Hersona.

Upitan gdje bi ukrajinske snage sljedeće mogle napredovati, rekao je: "Ne Moskva... Nismo zainteresirani za teritorije druge zemlje".

Nekoliko minuta prije nego što je stigao, ljudi u središtu Hersona mogli su čuti obližnje granatiranje. Nakon što je Zelenskij završio govor, gradom je odjeknulo još nekoliko topničkih eksplozija.

Upitan da komentira posjet ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog gradu Hersonu, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je taj grad "ruski teritorij".

"Bez komentara. Ovo je ruski teritorij", rekao je Peskov tijekom redovnog razgovora s novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close