Rat u Ukrajini

Clarke: Ukrajinci bi mogli platiti skupu cijenu zbog ulaska u Herson

Clarke pretpostavlja da bi u Hersonu moglo doći do uličnih nereda zbog pokušaja utjerivanja pravde.
Vijesti / Svijet | 11. 11. 2022. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrambeni i sigurnosni analitičar Sky Newsa, Michael Clarke, je uvjeren da su ruske snage ostavile mnogo zamki i da će Ukrajinci platiti skupu cijenu ulaska u Herson, nakon što su Rusi u srijedu donijeli odluku o povlačenju iz grada. Clarkeu se čini se da su Rusi velik dio opreme uspješno povukli sjevernije, ali da su se mnogi mobilizirani vojnici utopili u rijeci Dnjepar zbog panike nastale tijekom povlačenja.

Clarke pretpostavlja da bi u Hersonu moglo doći do uličnih nereda zbog pokušaja utjerivanja pravde, te strahuje da bi situacija mogla eskalirati. Unatoč trenutnoj ushićenosti, Ukrajinci bi se vrlo brzo mogli suočiti s ozbiljnim problemom, vjeruje Clarke.

Ruske trupe se žele konsolidirati na istočnoj obali rijeke, gdje će vjerojatno pokušati bombardirati Herson topništvom, slično kao što su učinili s Mariupoljem i Severodonjeckom. Tvrdi kako je povlačenje iz Hersona noćna mora za rusku propagandu.

Stoga predlaže Ukrajincima da pokušaju potisnuti Ruse 30 ili 40 km na istok. Ukrajinske snage će morati izvršiti veliki manevar da okruže ili izvrše pritisak na ruske snage da se povuku, zaključuje Clarke.

Kopirati
Drag cursor here to close