Bombardiranje

UNICEF: Djeca i obitelji u Gazi ostali su bez vode

Gaza proživljava humanitarnu krizu bez struje, dok vode, hrane, goriva ponestaje, kao i medicinskih zaliha.
Vijesti / Svijet | 17. 10. 2023. u 10:57 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestinska djeca i obitelji u Pojasu Gaze praktično su ostali bez vode, priopćio je kasno u ponedjeljak Fond Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF).

"Sada su prisiljeni koristiti prljavu vodu iz bunara, povećavajući rizik od bolesti koje se prenose vodom. Potrebno nam je hitno humanitarno primirje kako bismo osigurali nesmetan i siguran pristup djeci i obiteljima u Gazi", objavio je UNICEF.

Gaza proživljava humanitarnu krizu bez struje, dok vode, hrane, goriva ponestaje, kao i medicinskih zaliha. Civili bježe na jug nakon izraelskog upozorenja da evakuiraju sjeverna područja.

Borbe su počele kada je Hamas 7. listopada pokrenuo višestruke iznenadne napade koji su uključivali brojne raketne napade i upade u Izrael preko kopna, mora i zraka. Hamas je poručio da je upad bio odmazda za ranije upade u džamiju Al-Aksa i porast nasilja od izraelskih doseljenika.

Izraelska vojska je kao odgovor pokrenula operaciju protiv ciljeva Hamasa unutar Pojasa Gaze.

Najmanje 2.848 Palestinaca, uključujući 750 djece, ubijeno je u izraelskim zračnim napadima na Gazu, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

Iz Ministarstva je navedeno da je najmanje 10.859 Palestinaca ozlijeđenp u izraelskom bombardovanju.

Kopirati
Drag cursor here to close