Podaci

Ukrajinci dronovima pogodili 12 ruskih rafinerija

Vijesti / Svijet | 17. 03. 2024. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinska sigurnosna služba (SBU) je od početka rata u toj zemlji lansirala ukupno 12 napada dalekosežnim dronovima koji su pogodili ruske rafinerije, rekao je danas izvor SBU za Reuters.

Ukrajinski izvor je rekao da je ta rafinerija Slavjanski u Krasnodarskom kraju u Rusiji, koja je pogođena protekle noći, napadnuta u operaciji koju je organizirala SBU zajedno s drugim ukrajinskim snagama.

"SBU nastavlja provoditi strategiju koja podriva ekonomski potencijal Rusije i smanjuje protok petrodolara koje neprijatelj usmjerava na rat. Ukupno, SBU dronovi su nedavno uspješno napali 12 rafinerija nafte u Rusiji", naglasio je neimenovani izvor.

Kako je rekao drugi izvor, u ovu brojku nisu uključene operacije koje je izvela Ukrajinska vojna obavještajna agencija (GUR), koja je također dronovima napadala ruske rafinerije.

Moskva optužuje Ukrajinu da koristi "terorističke aktivnosti" u pokušaju da omete trodnevne predsjedničke izbore u toj zemlji, koji se završavaju danas.

Ruski mediji su objavili da su dronovi napali rafinerije u mnogim regijama posljednjih tjedana, uključujući rafinerije u vlasništvu naftnih kompanija Rosneft i Lukoil.

Kako navodi Reuters, nafta i naftni derivati su važni izvori prihoda za Rusiju, koja ih izvozi u desetine zemalja širom svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close