Izbori u Rusiji

Putin najavio osvetu zbog napada na birališta

Vijesti / Svijet | 16. 03. 2024. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vladimir Putin je u petak rekao da će Ukrajina biti kažnjena zbog pokušaja ometanja ruskih predsjedničkih izbora granatiranjem civilnih meta na ruskom teritoriju i slanja 2500 naoružanih vojnika u pokušaju da probiju ruske granice, navela je Hina.

Obraćajući se vojnim zapovjednicima i šefovima obavještajnih agencija te najutjecajnijim civilnim čelnicima, Putin je rekao da takvi zločini neće proći nekažnjeno.

Naime, prvi dan predsjedničkih izbora u Rusiji prošao je uz seriju incidenata, što uključuje ulijevanje boje u glasačke kutije, bacanje molotovljevog koktela na biračko mjesto u rodnom gradu Putina i niz kibernetičkih napada.

Milijuni Rusa glasali su u 11 vremenskih zona u zemlji na početku trodnevnih izbora koji će Putinu gotovo sigurno omogućiti još šest godina na čelu teritorijalno najveće države svijeta.

U jeku rata u Ukrajini, najsmrtonosnijeg sukoba u Europi od Drugog svjetskog rata, 71- godišnji Putin dominira ruskom politikom i nitko od još trojice kandidata na glasačkom listiću ne predstavlja mu vjerodostojan izazov, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close