Turska

VIDEO | Teroristički napad u Ankari

Nakon eksplozije i pucnjave koje su se čule u blizini zgrade Ministarstva unutarnjih poslova Turske policijske snage su poduzele opsežne mjere na tom području.
Vijesti / Svijet | 01. 10. 2023. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred zgrade Crvenog polumjeseca Ministarstva unutarnjih poslova u Ankari čula se eksplozija, praćena pucnjem, riječ je o terorističkom napadu
Nakon eksplozije i pucnjave koje su se čule u blizini zgrade Ministarstva unutarnjih poslova Turske policijske snage su poduzele opsežne mjere na tom području.

Bulevar Ataturk zatvoren je za promet nakon zvuka eksplozije koji se čuo na lokaciji blizu kapije Velike narodne skupštine Turske u četvrti Cankaya.

Na mjesto događaja stigao je i tim za specijalne operacije, vatrogasne ekipe i medicinski timovi.

Turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya izjavio je da su dvojica terorista, koji si došli manjim vozilom ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost u Ankari izvršili bombaški napad.

Yerlikaya je u objavi na društvenim mrežama kazao da su dva policajca lakše ranjena.

“Oko 9.30 sati (po lokalnom vremenu. op.a.) dvojica terorista koji su s manjim vozilom došli ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost Ministarstva unutarnjih poslova, izvršili su bombaški napad. Jedan od terorista se raznio, a drugi terorista je neutraliziran. Tijekom otvorene vatre lakše su ranjena dva naša policajca. Želim brz oporavak našim herojima“, naveo je turski ministar Yerlikaya.

“Naša borba se nastavlja odlučno sve dok i posljednji terorista ne bude neutraliziran”, dodao je Yerlikaya.

Kopirati
Drag cursor here to close