Žestok sukob

Potpuni kaos u Sudanu: Poginulo više civila, borbe i dalje traju

Paravojska tvrdi da je zauzela najvažnije zgrade, dok čelnik sudanske vojske to opovrgava. Građani su u glavnom gradu Kartumu tražili zaklon i bježali od pucanja.
Vijesti / Svijet | 15. 04. 2023. u 20:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je u Sudanu došlo sukoba paravojnih snaga i vojske zemlje. Sukobili su se zbog predloženog prijelaza na civilnu vlast.

Paravojska tvrdi da je zauzela najvažnije zgrade, dok čelnik sudanske vojske to opovrgava. Građani su u glavnom gradu Kartumu tražili zaklon i bježali od pucanja.

Na ulicama su viđena oklopna vozila i čuju se pucnjevi. Smrtno su stradala tri civila, više je ozlijeđenih.

Ministri Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih emirata i SAD-a razgovarali o situaciji u Sudanu

Ministri vanjskih poslova Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Sjedinjenih Država održali su telefonski razgovor kako bi govorili o trenutnoj situaciji u Sudanu, objavila je saudijska državna novinska agencija.

Ministri su pozvali na zaustavljanje vojne eskalacije i povratak na okvirni sporazum između civilnih političkih snaga i vojske u Sudanu, javlja Reuters.

Egipatska vojska prati situaciju u Sudanu

"Egipatska vojska pomno prati situaciju u Sudanu i koordinira s relevantnim sudanskim vlastima kako bi zajamčila sigurnost egipatskih snaga", rekao je glasnogovornik vojske, pukovnik Gharib Abdel Hafez.

Njegova izjava uslijedila je nakon što su sudanske paravojne Snage za brzu potporu podijelile video za koji su rekli da prikazuje egipatske trupe koje su im se "predale" u Meroweu na sjeveru Sudana nakon sukoba između skupine i sudanske vojske, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close