Rat u Ukrajini

Hrvatski snimatelj u Bahmutu: Počinju pripreme za veliku bitku; "Oni dobro znaju tko ih čeka"

"Grad napuštaju i posljednji civili, jer je život ovdje jednostavno nemoguć. A vjerovatno, i nas nekolicina reportera, smo sljedeći na redu".
Vijesti / Svijet | 06. 02. 2023. u 07:41 Bljesak.info
Ukrajinski rat: Profesor Michael Clarke objašnjava bitku za Bakhmut

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski fotograf i snimatelj, Zoran Marinović, objavio je na Facebook profilu kako se nalazi u Bahmutu te kazao kako je život u tom gradu nemoguć.

Također, dodao je kako snima reportažu o Azovu.

"Bahmut / Kostantinivka, prva linija, južni sektor, sa borcima 3 jurišne brigade UA, 2 bojna ... ili nekadašnji Azov. Snimam reportažu o njima. Pa da prođemo i kroz taj mit".

"Situacija u Bahmutu je i dalje neizvjesna. U protekla dva dana, intezitet ruskih/Wagnerovih napada se ipak, smanjio. Od kada je vrhovni zapovjednik UA Zalužnji, izjavio da se vojska u ovom trenutku neće povlačiti iz grada, ukrajinske brigade radi dodatne rotacije, tj izmjene na prvim linijama. U grad dolazi sve veći broj novih vojnika, koji se dodatno ukopavaju, i velika količina oklopa. Tako da je tu više Bradlya i Humvee-a, nego Lada i Moskivća. Ovo je pogled iz jednog od njih".

"Zapovjednik bojne Maksim, mi je izjavio; 'Naše krilo se probit neće. Mi smo spremi i mi čekamo. Jedino ako zapovjednici odluče na taktičko povlačenje, onda slijedimo zapovjedi. A do tada, oni dobro znaju, tko je tu. I tko ih čeka'. Južni sektor grada je proteklih par dana, zona najžešćih borbi, i pokušaja probijanja".

"Moglo bi se reći, da počinju pripreme, sa obje strane, ako ne odlučujuću, onda veliku bitku za Bakmut. Grad napuštaju i posljednji civili, jer je život ovdje jednostavno nemoguć. A vjerovatno, i nas nekolicina reportera, smo sljedeći na redu", napisao je Marinović na Facebooku.

Kopirati
Drag cursor here to close