Zbog krize s Rusijom

Aviokompanije suspendiraju letove za Ukrajinu

Njemačka Lufthansa objavila je da od ponedjeljka ukida letove za Ukrajinu, pridruživši se KLM-u koji je već suspendirao letove
Vijesti / Svijet | 21. 02. 2022. u 16:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski ministar za infrastrukturu rekao je u ponedjeljak da je više od deset aviokompanija prilagodilo red letenja za Ukrajinu zbog napetosti s Rusijom, ali je naglasio da su ukrajinski koridori i dalje otvoreni i da je zračni promet siguran.

Njemačka Lufthansa objavila je da od ponedjeljka ukida letove za Ukrajinu, pridruživši se KLM-u koji je već suspendirao letove, prenosi Reuters.

Skandinavski SAD isto je tako suspendirao tjedne letove, a AirFrance je odlučio otkazati letove u utorak između Pariza i Kijeva ''iz opreza''.

''Ova otkazivanja letova niza stranih avio kompanija diktira isključivo informacijsko pogoršanje situacije, a ne stvarne promjene u sigurnosti letenja'', rekao je novinarima ministar Oleksander Kubrakov.

Nije imenovao kompanije o kojima je riječ, ali je rekao da ''država radi na tome da zamijeni otkazane letove''.

Ukraine International Airlines (UIA) je po ministru već otvorio prodaju karata i povećao broj letova od Kijeva do Muenchena i Ženeve koje više ne osigurava Lufthansa.

Dvije ukrajinske aviokompanije prošlog su tjedna objavile da imaju problema u dogovaranju osiguranja za neke od svojih letova nakon što je SAD upozorio da bi Rusija mogla napasti Ukrajinu u bilo kojem trenutku.

Najveća ukrajinska kompanija rekla je da su joj osiguravatelji ukinuli osiguranje za neke avione koji prometuju unutar zemlje, prenosi Al Jazeera.

Kopirati
Drag cursor here to close