Napetosti ne prestaju

Biden: Putin je donio odluku. Napast će Ukrajinu, cilj je i Kijev!

''Na ovo što se sada događa upozoravali smo tjednima''.
Vijesti / Svijet | 19. 02. 2022. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden održao je u petak navečer izvanrednu presicu u Bijeloj kući u kojoj se osvrnuo na najnoviji razvoj situacije u Ukrajini te poručio da SAD stoji uz Kijev, ali i jasno naznačio da smatra da će Rusija napasti u narednim danima, piše Jutarnji.

''Rusi tvrde da Ukrajinci planiraju lansirati veliku ofenzivu na Donbas. To nema nikakve logike, zašto bi sad, kada Rusi imaju 150.000 vojnika blizu njihove granice, napali Donbas?'', rekao je Biden pa objasnio:

''Na ovo što se sada događa upozoravali smo tjednima - Rusi izmišljaju napade i traže izliku za napad. Oni su okružili Ukrajinu i žele napasti u narednim danima. Vjerujemo da je njihov cilj i Kijev'', rekao je Biden.

''Rusija ima izbor između rata i diplomacije koja bi svima osigurala sigurnu budućnost'', rekao je Biden pa na pitanje novinara smatra li da je napad izgledan nikad jasnije poručio:

Uvjeren sam da je Putin donio odluku i da namjerava napasti Ukrajinu', zaključio je Biden.

Istovremeno, ruski mediji javljaju da je na istoku Ukrajine, u Luhansku, došlo do dvije eksplozije. Riječ je o regiji koju drže proruski separatisti, a u jedna od eksplozija navodno se dogodila na plinovodu. Uzrok eksplozija zasad je nepoznat, a nema informacija o eventualnim žrtvama. Požar koji je detonacija izazvala je u međuvremnu ugašen.

Istovremeno, na društvenim mrežama se širi video navodne eksplozije na plinovodu, ali čiju autentičnost nije moguće provjeriti, javlja BBC.

Kopirati
Drag cursor here to close