Jedan od uvjeta

Zakazana izvanredna sjednica Vijeća ministara, poznato što će se razmatrati

Ovaj zakon je jedan od uvjeta za otvaranje pregovora BiH s Europskom unijom, kako su europski dužnosnici više puta naglašavali.
Vijesti / Politika | 06. 03. 2024. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u 10 sati će održati izvanrednu telefonsku sjednicu zbog razmatranja Prijedloga zakona o sprječavanju sukoba interesa, potvrđeno je za N1.

Ovaj zakon je jedan od uvjeta za otvaranje pregovora BiH s Europskom unijom, kako su europski dužnosnici više puta naglašavali tijekom diplomatskih posjeta koje su učestale u BiH u posljednjem periodu.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je u ponedjeljak i utorak, nakon što se sastao s europskim dužnosnicima, kazao kako su pregovori o ovom zakonu u tijeku, ali nije bilo konačnog ishoda.

"Mi smo jučer započeli, danas intenzivno pregovaramo o detaljima zakona o sukobu interesa i sve što smo uradili nakon odluke o uvjetnom zelenom svjetlu iz decembra pokazuje našu spremnost i opredijeljenost da se nastavi europski put brže nego što smo ikada ranije putovali. Razgovori na kojima inzistiramo dugo se isplate i donose, prije svega, građanima benefite i korist, a političarima možda ne, zbog čega nastaju dnevne svađe zbog kojih ljudi napuštaju BiH", rekao je Konaković jučer nakon sastanka s ministricom vanjskih poslova Njemačke Annalenaom Baerbock.

Da bi zakon stupio na snagu, potrebno je da ga prvo usvoji Vijeće ministara BiH, a zatim izglasa i Parlamentarna skupština BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close