Blizu su

Dodik o zakonu o sprječavanju sukoba interesa: Radi se na usavršavanju

Dodik je u utorak kazao kako se radi na usavršavanju zakona o sprječavanju sukoba interesa.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2024. u 21:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u utorak kako se radi na usavršavanju zakona o sprječavanju sukoba interesa, koji je, kako je kazao, predviđen da regulira sukob interesa samo na razini institucija Bosne i Hercegovine.

Dodik je naveo da je taj zakonski akt ne dotiče niže razine vlasti i da sudovi i tužiteljstva Bosne i Hercegovine ne mogu da se bave pitanjima nižih razina vlasti jer se tako degradira pravosuđe na entitetskoj i županijskoj razini i u Brčko distriktu BiH.

On je naveo kako ima pokušaja da se kroz članove zakona provuku upravo stvari koje bi kasnije trebalo da služe kao mnogo puta do sada, što se moglo vidjeti.

"Dakle, ovdje nema ništa na lijepu riječ", rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

On je istaknuo potrebu "da sve bude precizirano jer se više ne može podvaljivati".

Dodik je također ocijenio da je sve završeno kada je riječ o pregovaračkom statusu za Bosnu i Hercegovinu i da je to, imajući u vidu kontakte koji ima, gotova stvar.

On je rekao da se šefica njemačke diplomacije Annalena Baerbock "podmetnula" da bi "uzela malo bodova da je nešto uradila jer joj je sva politika koju vodi promašena u Njemačkoj".

Dodik je naveo da je "dobro da dolaze, ali nije dobro kad dolaze sa nekim preduvjerenjem kao što dolazi Baerbock".

Kopirati
Drag cursor here to close