Tko slavi?

Dodik: Mostar je najbolji primjer kako se slavi 'zajednički' praznik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da BiH sve manje ima što je više nameću...
Vijesti / Politika | 02. 03. 2024. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da BiH sve manje ima što je više nameću, a da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, kao jedan srbomrzac, govori samo da bi izazvao neku reakciju.

Na navode Bećirovića o navodnoj izolaciji Republike Srpske, Dodik je rekao da je sa turskim predsjednikom imao deset puta više sastanaka nego Bećirović koga, kaže, Redžep Tajip Erdogan ne zna dok ga ne predstave.

"Gledam kako se podomeće kad ide Erdogan, da se sretne s njim", rekao je Dodik novinarima iz Republike Srpske u Antaliji.

Dodik je naveo da će se predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bećirović sutra sastati sa Erdoganom, a da je on danas imao poseban sastanak što smatra važnijim.

Gdje su Hrvati?

Govoreći o 1. ožujku, Dodik je rekao je najbolji pokazatelj koliko je to zajednički praznik u Federaciji BiH bio kada je nedavno dolazio u Mostar gdje su u dijelu, kojim upravljaju Bošanjaci, istaknute zastave BiH, dok ih nema u dijelu kada se uđe u hrvatski dio.

"Gdje su im sada bili Hrvati na obilježavanju? To je samo nekoliko pojedinaca uz asistenciju ovih stranaca. Njima je dosadno u Sarajevu i to razumijem, malo je prijema, tako da odu tamo. Naravno da će tamo vidjeti ozloglašenog /američkog veleposlanika Michaela Murphya, šta bi drugo", rekao je Dodik.

On je napomenuo da je 1. ožujak podsjećanje na dan kada su 1992. godine ubili srpskog svata, te da oni proslavljaju to ubojstvo.

Dodik je rekao da taj praznik može da pripada njima, ali da ne pripada BiH, te da Republika Srpska nemam ništa protiv da oni slave, ali ne moraju da to nameću.

"Nećete nikad povijesno verificirati to što ste nam uradili tog 1. ožujka, nikada, i to je naš stav", istaknuo je Dodik.

'Bećirović, isfrustrirani lik'

On je dodao da to nitko u Srpskoj nije prihvatio, a da oni i dalje istrajavaju u svojoj gluposti, neistini.

"Taj Bećirović, mislim da on ne može biti ni sretan ni zadovoljan, on je jedan isfrustrirani tip. Viđao sam ga ovdje, ali ne nisam pozdravio, niti imam namjeru, možda nije civilizacijski ali šta se imam pozdravljati s njim? Jedan obični petljaroš i lažov koji kad god zine kleveće po Srpskoj", rekao je Dodik.

Dodik je upitao je li netko misli da je Bošnjacima važno što Bećirović, jer je slagao sve što je govorio.

"Hoćeš da nam nametneš BiH, što je više namećeš, manje je ima, manje će biti i neće ni biti nikako. I to je nešto što on ne može da razumije", zaključio je Dodik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close