Važan mehanizam prevencije korupcije

TI: Procedura usvajanja Zakona o sprječavanju sukoba interesa nije transparentna

Usvajanje ovog zakona kao i druge antikorupcijske reforme vladajuće strukture su godinama opstruirale a BiH je za to vrijeme postala druga najlošije rangirana zemlja u Europi po stanju korupcije.
Vijesti / Politika | 08. 03. 2024. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Transparency International u BiH (TI BiH) pozdravlja usvajanje novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa BiH koji predstavlja važan mehanizam prevencije korupcije.

Usvajanje ovog zakona kao i druge antikorupcijske reforme vladajuće strukture su godinama opstruirale a BiH je za to vrijeme postala druga najlošije rangirana zemlja u Europi po stanju korupcije.

Kontrola točnosti informacija

Zakon donosi brojna kvalitativna poboljšanja, poput uspostave neovisne Komisije koja će zamijeniti dosadašnji politički način donošenja odluka o sukobu interesa, kao i osnivanja javnog registra imovine državnih dužnosnika.

TI BiH istovremeno upozorava da su u posljednji trenutak izmjenjene bitne odredbe ovog zakona koje su eksplicitno predviđale obvezu svim institucijama u BiH da Komisiji za odlučivanje o sukobu interesa dostavljaju podatke o imovini, što je neophodno za kontrolu točnosti informacija koju dužnosnici navode u imovinskim kartonima.

Umjesto toga, u usvojenoj verziji okvirno se naglašava da će institucije surađivati, čime se ponovno ostavlja prostor za eventualne opstrukcije ovog mehanizma kontrole imovine javnih dužnosnika. Vijeće ministara je nedavno na isti način oslabilo izmjene Zakona o VSTV-u, zbog čega su reagovali i predstavnici relevantnih međunarodnih organizacija, uključujući i EU.

Suprotnost s propisima

Također, način odlučivanja u Komisiji o razrješenju dužnosnika, koji predviđa konsenzus svih članova, odnosno dvotrećinsku većinu, u praksi može dovesti do toga da se sankcije koje predviđaju razrješenje ili ostavku ne budu uopće izricale. Ovo nije ekvivalentno načinu na koji odluke donose druge institucije na državnoj razini.

Zakon većinom zadržava postojeća ograničenja u pogledu obavljanja višestrukih funkcija i financiranja privatnih poduzeća koja vode javni dužnosnici i članovi njihovih obitelji. Prag dozvoljenih prihoda iz proračuna za udruženja građana koja vode dužnosnici povećan je sa sadašnjih deset na dvadeset tisuća, odnosno sa 50.000 na 70.000 za sportska udruženja.

TI BiH smatra potpuno neprihvatljivim da se zakoni, posebno oni od velike važnosti za sprečavanje korupcije, ali i za dalji napredak BiH u procesu EU integracija, donose u potpunoj suprotnosti s propisima koji reguliraju usvajanje zakona.

Treba istaknuti da je cijeli proces tekao mimo elementarnih međunarodnih standarda kao što su provođenje konzultacija, izrada procjene utjecaja propisa i bazične transparentnosti procesa kroz van-institucuonalne aranžmane, što je imanentno autoritarnim režimima, a nikako zemlji koja treba početi pregovore o pridruživanju s Europskom unijom.

Kopirati
Drag cursor here to close