Priopćenje na priopćenje

Prepiska hrvatskih stranaka: Tko je pravi katolik i Hrvat?

Barbarić navodi kako su ''gotovo bez ikakve logističke potpore, dugi niz godina hrabro i odvažno, unatoč svim primamljivim ponudama i pritiscima podizali svoj glas za sve obespravljene i potlačene, te svjedočili istinu i demokršćanske vrijednosti''.
Vijesti / Politika | 10. 12. 2020. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Budući da je predsjednik HRS-a, Slaven Raguž, iz još neutvrđenih i nejasnih razloga i motiva, javno prozvao Hrvatski savez HKDU-Hrast kao platformašku i trgovačku stranku,  osjećam potrebu i odgovornost kao predsjednik stranke demantirati ove netočne tvrdnje. Hrvatski savez HKDU-Hrast od  osnivanja i registriranja na Općinskom sudu u Mostaru do dana današnjega, nikad nije sudjelovao u platformaškoj vlasti niti je bilo kad i bilo s kim obavio bilo kakvu političku trgovinu. Ukoliko netko ima drugačija saznanja i činjenice, molimo ga da ih iznese pred svekoliku javnost te da nas demantira i raskrinka kao lažljivce'', objavio je u priopćenju za javnost predsjednik Hrvatskog saveza HKDU-Hrast Pero Barbarić – Pepi kao odgovor na priopćenje HRS-a u kojem se ističe kako odbijaju glasove na koje poziva koalicija Mostar moj Dom za izbore u Mostaru.

Barbarić navodi kako su ''gotovo bez ikakve logističke potpore, dugi niz godina hrabro i odvažno, unatoč svim primamljivim ponudama i pritiscima podizali svoj glas za sve obespravljene i potlačene, te svjedočili istinu i demokršćanske vrijednosti''.

''Bili smo glas savjesti  i putokaz mnogima kako se stoji uspravno i dostojanstveno u obrani svih naših svetinja i vrijednosti. Član naše stranke i nositelj gradske koalicijske liste, g. Bernardin Pandža je  čestit čovjek, uzoran muž, otac i revan katolik i vjerujemo da svojim uzornim životom zaslužuje povjerenje građana Mostara. Vjerujem da je isto tako Nedjeljko Ripić, nositelj  naše liste Mostar – zapad također  čestit čovjek, uzoran muž, otac i revan katolik  kao da su to i drugi nositelji i kandidati naše koalicije. Mislim da ovi čestiti i uzorni građani Mostara zaslužuju da se prema njima odnosi fer i pošteno jer se i oni tako odnose prema drugim kandidatima i političkim strankama'', naveo je i dodao kako 'nije korektno, da itko sebi daje za pravo da nas neargumentirano  i nedobronamjerno  blati i omalovažava, sa ciljem  naše političke diskreditacije u očima glasača, dok se  istodobno sebe uzdiže i proglašava nekakvim supervizorom nad političkom borbom hrvatskog naroda''.

''Pa zar upravo to cijelo vrijeme ne rade stožeraši etiketirajući svoje političke neistomišljenike etiketom tko je pravi, a tko krivi Hrvat dok sve bitke nakon rata izgubišmo? Zaista je skučen i prizeman ovaj svađalački način  borbe za glasačko tijelo i on može ići na ruku samo onima koji 30 godina vladaju gradom Mostarom i koji su zaslužni što 12 godina nije bilo izbora. Trebamo hitno prestati sa ovim samoubilačkim načinom djelovanja'', naveo je Barbarić.

Kaže kako im ''treba malo više duha poštivanja, mudrosti i političke širine između ovo malo preostalih oporbenih stranaka koje režim još nije kupio,  jer je samo tako  moguće nakon 30 godina jednoumlja, svi zajedno, (unatoč našim slabostima i različitostima…) složno i domišljato napraviti promjene na bolje'', naveo je Barbarić.

Podsjećamo, koalicija Mostar moj Dom pozvala je birače da na izborima 20. prosinca glasuju, osim za njih i za kandidate HDZ-a 1990 i za kandidate HRS-a. HRS se potom oglasio priopćenjem u kojem je naveo kako ne želi glasove onih koji su sudjelovali u platformaškim projektima i koji će su spremani prodati ruke HDZ-u BiH kako što to čine u Hrvatskom narodnom saboru.

Kopirati
Drag cursor here to close