Zastupnici iz RS ne dolaze

Sjednica Zastupničkog doma zakazana kako bi produbila podjele

Parlamentarna skupština BiH nije zadužena za vanjsku politiku.
Vijesti / Politika | 03. 03. 2022. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici stranaka koje dolaze iz bh. entiteta Republika Srpska neće sudjelovati u radu hitne sjednice koju je za petak, 4. ožujka, zakazao predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić o stanju u Ukrajini.

Priopćili su to u četvrtak predstavnici Srpskog kluba tvrdeći da su takvu odluku donijeli u koordinaciji s klubovima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratskog progresa (PDS) i Demokratskog narodnog saveza (DNS).

''Uvjereni smo da je ta sjednica zakazana da bi produbila podjele i izazivala sukobe u BiH, uvlačeći nas u raspravu o sukobima u Ukrajini. Pored toga, Parlamentarna skupština BiH nije zadužena za vanjsku politiku, koja je Ustavom definirana kao nadležnost Predsjedništva BiH, čiji su članovi iz Federacije BiH jučer odbili da raspravljaju o toj temi na prijedlog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika'', navode u priopćenju.

Kažu da su predstavnici iz Republike Srpske posvećeni očuvanju mira, Daytonskog mirovnog sporazuma i ustavnih principa koji definiraju jednaka prava tri naroda i dva entiteta.

Kopirati
Drag cursor here to close