Veselo u RS-u

Dodik najavio veliku proslavu: Stižu predstavnici Rusije, Kine i Srbije

"Mi trebamo da se izborimo za ono što je ostalo. RS je uspjela da se očuva na ljubavi ljudi. To je fascinantno. Mi živimo na toj ljubavi", rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 04. 01. 2022. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad potvrdio je da na proslavu Dana Republike Srpske 9. siječnja, dolaze predstavnici Rusije, Kine, Srbije te istaknuo da će ove godine biti još više gostiju i prijatelja koji su privrženi pravu da RS bude ono što jest.

Ustavni sud BiH je nazvao "inkvizicijskim i antisrpskim" zbog odluka o neustavnosti 9. siječnja kao dana RS, da je na obilježavanje ovog dana dolazio i visoki predstavnik, a da se nakon te odluke sve promijenilo, prenosi Srna. 

"Kada su ukidali dan Republike Srpske rekli su da to vrijeđa osjećanje muslimana. To nije točno! Skupština se dogodila, slučajno ili namjerno, 9. siječnja 1992. godine na vjerski blagdan posvećen Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu. Mi ostajemo pri tome, to je činjenica", izjavio je Dodik gostujući na TV "Happy".

Rekao je i da je u "proteklih 30 godina sve bilo protiv RS, ali je ona opstala". Kazao je da o tome kakva je BiH govori i to da narodi koji tamo žive nemaju ni jedan zajednički praznik, pa je čak i uoči ove Nove godine plasirana priča u dijelu Federacije BiH da je Djed Mraz u BiH nepoželjan.

"Mi trebamo da se izborimo za ono što je ostalo. RS je uspjela da se očuva na ljubavi ljudi. To je fascinantno. Mi živimo na toj ljubavi", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close