Mostar

Salem Marić tvrdi da zna razlog prekida sjednice Gradskog vijeća

''Mislim da je glavni razlog neizglasavanja dnevnog reda same sjednice bilo pitanje Statuta Grada Mostara koje je i dalje za HDZ neprihvatljivo da ga se usvoji dok se ne završi izmjena Izbornoga zakona'' - rekao je Marić.
Vijesti / Politika | 25. 10. 2023. u 13:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Gradskoga vijeća Grada Mostara Salem Marić kao glavne razloge prekida jučerašnje sjednice toga vijeća smatra pitanje Statuta Grada Mostara te neke točke za koje HDZ BiH ne bi mogao dobiti većinu.

''Mislim da je glavni razlog neizglasavanja dnevnog reda same sjednice bilo pitanje Statuta Grada Mostara koje je i dalje za HDZ neprihvatljivo da ga se usvoji dok se ne završi izmjena Izbornoga zakona'' - prokomentirao je Marić za Fenu prekid jučerašnje sjednice Gradskoga vijeća prilikom rasprave o dnevnom redu jer je došlo do suprotstavljenih mišljenja pojedinih političkih opcija.

Drugi razlog neizglasavanja dnevnoga reda, po njemu je, da je HDZ uvidio da neke točke na dnevnom redu neće dobiti većinu, a među njima on vidi Odluku o davanju suglasnosti na prijedlog Sporazuma o rješavanju sudskih sporova između Grada Mostara i Javnog poduzeća ''Elektroprivreda HZ HB'' d.d. Mostar putem sklapanja sudske nagodbe.

Mariću je žao što je propala sjednica jer su, kako kaže, vijećnici imali jako puno ozbiljnih tema, između ostaloga i usvajanje odluka o regulacijskim planovima, a koje se tiču razvoja grada Mostara.

Podsjeća da je i ova sjednica kao i ostalih 36 bila pripremljena jednako.

''Kolegij Gradskoga vijeća zasjedao je te je utvrđen dnevni red koji je ponuđen na jučerašnjoj 37. sjednici. Ispostavilo se, međutim, da nisu bile predviđene sve točke na kolegiju, jer je bilo nekoliko dopuna dnevnog reda od strane gradonačelnika Mostara i pojedinih vijećnika, a mi prethodno nismo dobili nikakve materijale kako bi raspravljali o njima. Stoga je stav većine bio da te točke ne treba uvrstiti u dnevni red same sjednice'' - pojasnio je Marić.

Nakon toga, naveo je on, HRS je tražio pauzu, a Klub Hrvata donio odluku da neće podržati dnevni red koji su isti ti predstavnici na kolegiju podržali.

Kopirati
Drag cursor here to close