Reagiranje

Neće se ponavljati – Kordić osudio odnos Ivane Marić prema novinarima

Mostarski gradonačelnik, zamoljen da prokomentira takav odnos prema medijima, rekao je kako to osuđuje.
Vijesti / Politika | 18. 10. 2023. u 15:43 B.J. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Apsolutno je neprihvatljivo od bilo kojeg zaposlenika javne uprave, pa tako i predsjednice sindikata neprimjereno komunicirati prema predstavnicima javnosti'', izjavio je za Bljesak.info mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Naime, proteklog je tjedna, Ivana Marić, šefica Službe za gospodarstvo Grada Mostara i predsjednica Sindikalne organizacije Grada Mostara, umjesto odgovora na upite portala Bljesak.info o usklađivanju plaća u Gradskoj upravi uzvratila je pitanjima o plaćama novinara.

Mostarski gradonačelnik, zamoljen da prokomentira takav odnos prema medijima, rekao je kako to osuđuje.

''Takvo ponašanje osuđujem i vjerujem kako se neće ponavljati. Svi u konačnici imamo odgovornost prema poslu koji radimo'', rekao je.

Naveo je da kao gradonačelnik nastoji biti otvoren prema svima, posebno medijima.

''Nije uvijek jednostavno jer nekada i sam steknem dojam negativne percepcije unatoč tome da svakodnevno dajemo sve od sebe i puno radimo. Ipak ne smijemo, prije svega zbog odgovornosti svih nas koji obnašamo javne dužnosti, zanemariti interes javnosti kao ni društvene uloge'', rekao je za Bljesak.info Kordić.

Podsjetimo, zatražili smo informacije o osnovici po kojoj se obračunava plaća uposlenih i o djelovanju sindikata na čijem je čelu ali smo dobili pitanja od Marić koja se pozivaj na Zakon o pristupu informacijama, koji ne vrijedi za privatne tvrtke, o našem poslovanju, o našim plaćama, ugovorima, našim sindikatima i usklađivanju novinarskih plaća sa zakonom.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close