Statut

Vidjeli šta dalje - Otkazana sjednica Gradskog vijeća Mostara

Kolegij Gradskog vijeća je ''vidio šta dalje''. Odlučili su kako se 37. sjednica ne može nastaviti zbog neusvajanja dnevnog reda.
Vijesti / Politika | 24. 10. 2023. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolegij Gradskog vijeća je ''vidio šta dalje''. Odlučili su kako se 37. sjednica ne može nastaviti zbog neusvajanja dnevnog reda. 

Nakon još jedne pauze predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić iznio je zaključak Kolegija Gradskog vijeća, ističući kako će svi blagovremeno biti obaviješteni o budućem održavanju sjednice kolegija i potom kako poslovnik kaže sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara.

Podsjetimo, dnevni red 37. sjednice Gradskog vijeća nije dobio potrebnu većinu. Za današnji dnevni red glasovalo je 15 zastupnika, osam je bilo protiv i osam suzdržanih.

Između ostalog na dnevnom redu trebale su se naći izmjene i usvajanje Statuta Grada Mostara, na što su pismom upozorili iz Američkog Veleposlanstva u BiH.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić, nakon toga zatražio je pauzu kako bi Kolegij Gradskog vijeća ''vidio šta dalje''. 

Inače, uoči glasovanja za dnevni red, zatražena je pauza na kojoj je održana izvanredna sjednica Kluba vijećnika Hrvata koji su odmah najavili kako će glasovati suzdržano ili protiv dnevnog reda.

Nakon toga vijećnici i predsjednik vijeća su se našli u prepucavanjima oko toga je li sjednica pripremljna ili ne.

Prema dnevnom redu sjednice, pred mostarskim vijećnicima trebala se naći se odluka o izmjeni i dopuni regulacijskog plana ''Centralna zona rekonstrukcija – Faza II'', odluka o donošenju regulacijskog plana Tekija i odluka o usvajanju Prijedloga izmjena i dopuna Provedbenog urbanističkog plana za područje od biskupove glavice do Partizanskog groblja.

Također, na dnevnom redu trebala se naći i odluka o usvajanju Nacrta Programa rasporeda javnih garaža, odluka o preraspodjeli novčanih sredstava i uvođenje novih pozicija u Proračunu Grada Mostara za 2023. godinu, kao i odluka o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Mostara.

Tijekom sjednice trebao se podnijet izvještaj o radu srednjih škola i dječjih vrtića za 2022./2023. godinu, priopćilo je Gradsko vijeće Grada Mostara. 

Kopirati
Drag cursor here to close