Imenovanje

Novi problemi u Federaciji na vidiku?

Vijesti / Politika | 26. 09. 2023. u 20:21 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Mirjana Marinković-Lepić, zatražila je od kolegija Zastupničkog doma da se njezina ostavka uvrsti na dnevni red sjednice koja će se održati u srijedu u Sarajevu. Uz to, zatražila je da se u što kraćem roku imenuje novi predsjedatelj kako ne bi bilo problema u funkcioniranju ovog federalnog tijela.

No, upravo bi to mogao biti novi problem za federalni parlament budući da Povjerenstvo za imenovanja ima problema s kvorumom pa bi zakonodavna vlast u ovom entitetu mogla biti obezglavljena.

Problem u funkcioniranju Povjerenstva za izbor i imenovanje Zastupničkog doma Parlamenta F BiH nastao je zbog odlaska dvojice HDZ-ovih zastupnika, Feliksa Vidovića i Antonija Sesara, na druge pozicije tako da oporbeni zastupnici mogu diktirati kvorum ovoga tijela.

Tako je blokirano imenovanje Marina Vukoje za suca Ustavnog suda BiH pa bi i izbor čelnika Zastupničkog doma mogao potrajati. A onda to znači da neće imati tko sazivati sjednice ovog tijela.

Podsjećamo, Marinković-Lepić zatražila je da napusti ovu dužnost zbog zdravstvenih razloga.

Kopirati
Drag cursor here to close