Na sjednici u srijedu

Zastupnički dom Parlamenta FBiH razmotrit će ostavku predsjedavajuće

Ako ostavka bude prihvaćena, ovu sjednicu, najavljenu ranije s njenim potpisom, vodit će neko od dopredsjedavajućih, dok će Marinković Lepić ostati članica Parlamenta.
Vijesti / Flash | 26. 09. 2023. u 10:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon objave o ostavci Mirjane Marinković Lepić, predsjedavajuće Yastupni;kog doma Federalnog parlamenta, na sutrašnjoj sjednici Doma će biti razmotreno i ovo pitanje, rečeno je agenciji Fena iz njenog ureda.

Ako ostavka bude prihvaćena, ovu sjednicu, najavljenu ranije s njenim potpisom, vodit će neko od  dopredsjedavajućih, dok će Marinković Lepić ostati članica Parlamenta.

Iz ureda navode da će po njenom uvjerenju, nasljednik na dužnosti biti neko iz Naše stranke čija je i sama članica. U svakom slučaju će to biti osoba iz stranaka koalicijskih partnera, navode također iz ureda predsjedavajuće ne prejudicirajući imena.

Podsjećaju da novog kandidata predlaže parlamentarna Komisija za izbor i imenovanja o čijem prijedlogu konačno odlučuje Yastupni;ki dom.

Mirjana Marinković Lepić podnijela je ostavku jučer obrazlažući da to čini zbog zdravstvenih razloga. Također je najavila da će ostati i dalje članica Parlamenta.

''Razlozi za moju ostavku su privatne, zdravstvene prirode. Nisam u mogućnosti da se u punom kapacitetu posvetim pripremi i vođenju sjednica i ne želim da se to negativno odrazi na rad Zastupničkog doma. Ostajem zastupnica, ostajem članica Kluba Naše stranke, samim tim i većine. Imenovanje novog predsjedavajućeg očekujem što skorije. Tko će biti predložen na tu poziciju, odluku će donijeti stranke Trojke. Vjerujem da će predsjedavajući biti iz Naše stranke'', navela je Marinković Lepić u objavi na službenoj web-stranici Zastupničkog doma.

Kopirati
Drag cursor here to close