Prijetnje

Novi 'odstrjel' i progon u Sarajevu: Na meti novinar Dnevnog avaza

Novinar Hadžović u petak je u nadležnoj policijskoj stanici podnio krivičnu prijavu protiv Aličkovića zbog ugrožavanja sigurnosti
Vijesti / Politika | 16. 03. 2024. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ujest ćeš se za taj pogani jezik, vjeruj mi.... Otišao je Vuk Bačanović, otišao Emir Hodžić, izgubio se Darko Brkan, odlazi i Franjo Šarčević pa i ti ćeš Denijale kupiti sebi kartu u jednom pravcu tko da gledam, pod lažnim suzama kako si ugrožen u Sarajevu i neshvaćen i kako ti treba holandska viza'', napisao je Nihad Aličković, vođa AntiDayton pokreta na društvenim mrežama uputivši prijetnje novinaru Dnevnog avaza Danijalu Hadžoviću.

Potom je, kako prenosi Avaz, Aličković napravio popis osoba na kojoj su se, pored Hadžovića, našli Edin Ramulić, Senad Hadžifejzović, Ivana Marić, Fatmir Alispahić, Darko Brkan, Senad Hadžifejzović i Suad Kurtćehajić, koje je označio kao ''štetočine bošnjačkog naroda''.

  / Poruka Aličkovića s Facebooka | Foto: Facegook/Avaz

Novinar Hadžović u patak je u nadležnoj policijskoj stanici podnio krivičnu prijavu protiv Aličkovića zbog ugrožavanja sigurnosti

Pored toga je objavio kako ''radikal pritom hladno laže da sam ja 'pljuvao' po defileu za 1. mart u komentaru''.

''Nijednom riječju ga nisam ni spomenuo. No, šta očekivati od njega. Ovoj osobi je 'socijaldemokratska' gradonačelnica Benjamina Karić rođ. Londrc dodijelila odlikovanje za 'humanitarni rad' (čovjek vodi nelegalnu i nikad registriranu organizaciju), i pohodila zajedno s njim mjesta stradanja i još svoje poteze uporno branila'', napisao je Hadžović.


Podsjetimo, hajka je nedavno pokrenuta na Franju Šarčevića, urednika portala Prometej, zbog njegove kritike fotografiranja sarajevske gradonačelnice s djetetom u vojnoj odori da bi se potom krenulo u obračun i s urednikom Žurnala Eldinom Karićem koji je kritizirao takvo huškanje.

Osim na društvenim mrežama, pozivi na luč upućivani su i u novinarskim tekstovima, a za sada nema informacija da se policija ili nadležno tužiteljstvo pozabavilo govorom mržnje, prijetnjama i huškanjima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close