Pozvao na duel

Nakon prijetnji bh. uredniku javio se Mujanović: To nije moj profil niti sam ja to pisao

nakon što se u medijima pojavila informacija kako je Mujanović uputio prijetnje Šarčeviću, u razgovoru za Source.ba istaknuo je kako on nije pisao te poruke.
Vijesti / Flash | 05. 03. 2024. u 20:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"To je lažni profil", kazao je vijećnik Općinskog vijeća Hadžići Admir Mujanović reagirajući na prijetnje upućene uredniku portala Prometej Franji Šarčeviću.

Naime, nakon što se u medijima pojavila informacija kako je Mujanović, nakon Šarčevićevih kritika na račun gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, uputio prijetnje Šarčeviću, u razgovoru za Source.ba istaknuo je kako on nije pisao te poruke.

"Nisam to pisao, to je lažni profil kojeg je napravila treća osoba po imenu Neda ili Nada", istaknuo je Mujanović, te pozvao Šarčevića na duel na bilo kojoj televiziji koju on izabere.

Podsjetimo, nakon prijetnji uredniku bh. portala, Upravni odbor "BH novinari" i Linija za pomoć novinarima pozvali su nadležne policijske i tužiteljske institucije u Županiji Sarajevo da provedu hitnu istragu o ovom slučaju.

Mreža neovisnih istraživačkih medija "Umbrella" također je oštro osudila ozbiljne prijetnje koje su posljednjih dana upućene Šarčeviću.

"Posebno zabrinjava što je autor ovih komentara u kojima se poziva na mržnju, linč i protjerivanje sa posla osoba koja obnaša političku funkciju u BiH, a radi se o Admiru Mujanoviću, vijećniku Općinskog vijeća Općine Hadžići", naveli su u priopćenju.

Na prijetnje Šarčeviću reagirala je i Naša stranka koja je "najoštrije osudila napade na Franju Šarčevića.

Iz ove stranke ističu kako su u obvezi stati u zaštitu Franje Šarčevića, "jer time štitimo slobodu govora".

Inače, povod za napad bio je Šarčevićev autorski tekst pod nazivom "Još jedan besmisleni Dan neovisnosti", te kritika upućena gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić zbog njene objave fotografije s djetetom u maskirnoj uniformi i sa zelenom beretkom na glavi.

Kopirati
Drag cursor here to close