Ogroman pritisak

Urednik bh. portala napušta BiH zbog prijetnji smrću

S obzirom da nije prvi put na meti online nasilja i govora mržnje, Šarčević je odlučio napustiti BiH.
Vijesti / Flash | 05. 03. 2024. u 07:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj kontroverznih reakcija i prijetnji putem društvenih mreža posljednjih dana usmjeren je prema Franji Šarčeviću, uredniku online portala Prometej i predavaču na Prirodoslovno-matematičkom fakultet.

On je, naime, na platformi X prokomentirao fotografiju gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić s dječakom u uniformi i zelenom beretkom na glavi.

Naveo je kako je ovo ''simbol samo jednog poremećenog društva u kojem se BiH nalazi''

''Takva fotografija kojom se na Dan nezavisnosti pohvalila socijaldemokratska gradonačelnica Sarajeva, koja dolazi iz nominalno lijeve i najprogresivnije partije ovdje, pa ipak šalje takve militantske poruke i zloupotrebljava dijete, po meni je simbol jednog poremećenog društva. Rekao sam da se bojim da takvom društvu više nitko ne može pomoći'', navedeno je bilo u objavi Šarčevića 1. ožujka.

Poslije toga su krenule uvrede na njegov račun, ali i prijetnje.

''Ovo je profesor na PMF. On predaje našoj djeci. Njemu smeta što svaki Bošnjak i Bošnjakinja moraju njegovati. E što si bio profesor, bio si. Dolazim profesore'', samo je jedna od prijetnji koje je uputio Admir Mujanović, vijećnik Općinskog vijeća Općine Hadžići.

U izjavi za N1 Šarčević je kazao da se ne osjeća sigurno nakon prijetnji te da je MUP-u Kantona Sarajevo i službeno podnio prijave, navodeći da će odgovorni sada policiji morati objasniti prijetnje.

S obzirom na to da nije prvi put na meti online nasilja i govora mržnje, Šarčević je odlučio napustiti BiH.

''Osjećam se uznemireno i to me konstantno prati u različitim segmentima mog života. Umoran sam od toga da objašnjavam razlog svog postojanja i svoje elementarne, moralne činjenice. Ne želim da moja djeca odrastaju u ovakvom društvu. Odlučan sam da odem iz BiH'', zaključio je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close