Vijeće za tisak i online medije

Slučaj Šarčević: Nesagledive posljedice beskrupuloznog obračuna s neistomišljenicima

Novinari su dužni da ''učine sve kako ne bi huškali i/ili poticali na mržnju i/ili nejednakost'', navodi se u Kodeksu za štampane i online medije.
Vijesti / Flash | 12. 03. 2024. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Vijeća za tisak i online medije u BiH, povodom medijskih napada na urednika portala Prometej.ba, Franje Šarčevića, upozorava javnost, novinare i urednike da su huškanje i govor mržnje neprihvatljivi u javnom prostoru.

Pročitajte još

Novinari su dužni da ''učine sve kako ne bi huškali i/ili poticali na mržnju i/ili nejednakost'', navodi se u Kodeksu za štampane i online medije.

''Svjedoci smo da danima traje medijska hajka na Šarčevića u koju su se, osim korisnika društvenih mreža, uključili i novinari koji, prema Kodeksu, u svakom trenutku trebaju biti svjesni opasnosti koja se javlja kada mediji govorom mržnje potiču na diskriminaciju i netoleranciju'', navodi Upravni odbor krovne organizacije u BiH za regulaciju i samoregulaciju medija.

''Budući da su se osude Šerčevićevih kritika na društvene pojave raširile cijelim medijskim prostorom upozoravamo i kako su urednici i izdavači odgovorni za ukupan sadržaj štampanog ili online medija pa i onog koji je objavljen putem društvenih mreža, a time i za publiciranje korisničkih komentara u online komunikacijskom prostoru'', navedeno je.

Upravni odbor Vijeća za tisak i online medije u BiH najoštrije osuđuje hajku i upozorava ''na nesagledive posljedice pretvaranja medijskog prostora u beskrupulozni obračun s neistomišljenicima''.

Kopirati
Drag cursor here to close