Premijer

Izetbegović nudi Nikšiću fotelju za ulazak u vlast?!

Nikšić je krajem listopada potvrdio da mu je čelnik SDA nudio formiranje programske koalicije ove dvije stranke
Vijesti / Politika | 17. 11. 2022. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović ponudio je Nerminu Nikšiću poziciju premijera Federacije BiH na sastanku ''u četiri oka'' čelnika SDA i SDP-a, objavio je Dnevni avaz.

Pročitajte još

Sastanak je, prema informacijama sarajevskih novina, održan ''prije nekoliko dana'', a Nikšić je o sastanku upoznao članove Predsjedništva, a Izetbegović, navodno i Kolegij SDA.

Izetbegović je, prema ovim navodima, Nikšiću ponudio da formiraju vlast SDA i SDP i usvoje programsku koaliciju. Zauzvrat, Izetbegović je ponudio da SDP BiH predloži premijera Federacije te tu poziciju ponudio Nikšiću koji je u toj fotelji sjedio u mandatu 2010. - 2014..

U međuvremenu, održan je sastanak trojke s HDZ-om u Mostaru, a potom i stranaka Osmorke i HDZ-a na kojem je usuglašen program kojeg treba tehnički doraditi.

Podsjećamo, Nikšić je krajem listopada potvrdio da mu je čelnik SDA nudio formiranje programske koalicije ove dvije stranke

''Izetbegović i ja smo razgovarali. Na stolu smo imali konkretne ponude. O tome sam informirao organe SDP-a, Predsjedništvo SDP-a. Razgovaramo sa svima. Postoji ponuda da se napravi programska koalicija, postoje konkretne ponude, ali ne bih o tome'', rekao je tada Nikšić, koji je tijekom predizborne kampanje govorio kako SDP neće spašavati Izetbegovića.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close