Dodik i Čović

Subota - dan za sastanak

HDZ BiH i SNSD trebali su se sastati u ponedjeljak kako je najavio Čović nakon sjednice predsjedništva stranke, ali je sastanak pomjeren.
Vijesti / Politika | 17. 11. 2022. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak Milorada Dodik i Dragana Čovića, čelnika SNSD-a i HDZ-a BiH i stranačkih izaslanstava o postizbornoj koaliciji bit će održan u subotu u Mostaru.



Potvrdio je to sam čelnik HDZ-a rekavši kako će se razgovori voditi na isti način kao što je to učinjeno s predstavnicima Osmorke s kojima je u četvrtak usuglašen program uz još neke tehničke detalje koje, kako je poručeno sa sastanka, treba doraditi.

''Kako smo sad vodili razgovore, želio sam da završimo u jednoj zavidnoj mjeri razgovore programskih osnova sa bošnjačkim strankama da bismo onda pričali sa SNSD-om'', izjavio je jučer Čović.

Inače, HDZ BiH i SNSD trebali su se sastati u ponedjeljak kako je najavio Čović nakon sjednice predsjedništva stranke, ali je sastanak pomjeren. Potom se nagađalo da će stranke sjesti u četvrtak ili petak, ali je sve pomjereno za subotu.

Čović je ponovio uvjet kako ne želi koalirati sa Demokratskom frontom Željka Komšića, ali je rekao i kako se ne vode pregovori s vrhom SDA nego samo na nižim razinama u sklopu formiranja kantonalnih vlasti.

Iz SDA pak nema nikakvih informacija s vrha, a čelnik stranke Bakir Izetbegović, osim reagiranja na reakcije hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na pismo Majku Srebrenice, nije imao ozbiljnog istupa oko formiranja vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close