Vjera i politika

Islamska zajednica kritizira glasovanje Milivojevića za Kordića

Predsjednik Mežlisa Islamske zajednice Mostar je izrazio iznenađenje odlukom Milivojevića da je na glasanju za izbor gradonačelnika Mostara podržao projekte podjele grada i dominacije jednog nad drugim narodima.
Vijesti / Politika | 08. 02. 2021. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Mežlisa Islamske zajednice Mostar mr. Džafer Alić u priopćenju za javnost rekao je kako će se podrška Velibora Milivojevića HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Mostara ''odraziti se na buduće procese multietničkog i otvorenog Mostara''.

Izrazio je iznenađenje odlukom Milivojevića da je na glasanju za izbor gradonačelnika Mostara podržao projekte podjele grada i dominacije jednog nad drugim narodima.

''Sa žaljenjem moramo konstatirati da smo nemalo iznenađeni i do kraja rezignirani opcijom da srpski izabrani vijećnik dr. Velibor Milivojević, koji je nastupao pod čuvenim Šantićevim sloganom Ostajte ovdje, bude otvoreno u službi projekta koji i dalje od Mostara po svaku cijenu želi praviti podijeljeni grad i u kojem treba vladati dominacija jednog naroda (hrvatskog), nad drugim i trećim narodom (Bošnjacima i Srbima) i Ostalima, i jedne vjere (katoličke) nad drugom i trećom (muslimanskom i pravoslavnom). Otvoreno pristajanje uz jedan takav koncept potpuno nas vraća u ne tako davna vremena političkih dogovora Srba i Hrvata na štetu Bošnjaka'', navodi se u priopćenju.

Alić navodi kako ovakav stav srpskog političkog predstavnika uz ''kojeg nesumnjivo od samog početka stoji blagoslov i puna podrška Srpske pravoslavne opštine Mostar i njenog sveštenstva, ostavlja prostor za sumnju u iskrenost, otvorenost i spremnost istih da se na dobrokomšijskim odnosima gradi dijalog i povjerenje u Mostaru i Hercegovini''.

Smatra da ''neće biti konstruktivnog poticaja budućem multietničkom i otvorenom Mostaru, što su Bošnjaci muslimani nesumnjivo priželjkivali kada su otvorena srca stali uz obnovu Sabornog hrama, časteći ga i doživljavajući svojim''.

Inače, Milivojević je na sjednici Gradskog vijeća izabran za predsjednika Kluba srpskog naroda, a ovo je prvi put nakon proteklog rata da je predstavnik stranaka sa srpskim predznakom ušao u Gradsko vijeće Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close