Reakcija

Nikšić: HDZ-u gradonačelnik, SDA predsjedavajući GV, a građanima svađe i podjele

SDA je imala mogućnost da glasanjem za Irmu Baraliju pokaže kako između HDZ-a, s jedne strane, i promjena, integracije i evropskog Mostara bira Mostar.
Vijesti / Politika | 06. 02. 2021. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stanje u Mostaru je kristalno jasno: SDA je imala mogućnost da glasovanjem za Irmu Baraliju pokaže kako između HDZ-a, s jedne strane, i promjena, integracije i europskog Mostara bira Mostar'', napisao je ovo na svom Facebook profilu Nermin Nikšić, lider SDP-a.

''Podrškom kandidatkinji koja je svojom tužbom i kasnijom presudom Europskog suda za ljudska prava omogućila održavanje izbora, SDA je mogla pokazati da nije vječiti HDZ-ov igrač iz sjene. Nažalost kao i nebrojeno puta do sada kada je u pitanju izbor HDZ ili država, SDA izabere HDZ.

SDP i naši partneri se nemamo šta kome dokazivati. Mi s HDZ-om niti smo tikve sadili niti ćemo. Sjećamo se i znamo kako smo prošli kada smo to pokušali sa SDA'',  naveo je Nikšić.

Istaknuo je da SDA, nakon što je dva puta izglasala HDZ-ovog gradonačelnika Mostara i omogućila ovoj stranci da 16 godina ima čelnog čovjeka grada, ima razloga da se pravda i dokazuje, a „nije im prvi put da za svoje postupke opravdanje traže i okrivljuju druge“.

''Ovaj put neće im proći. Nakon što su sudjelovali u dokazanoj krađi glasova nauštrb BH bloka, imali su još više razloga da pokažu da to nije dio dogovora SDA-HDZ. Glasovanjem za kandidatkinju BH bloka su mogli pokazati da su se promijenili. Umjesto toga, mostarsko druženje Izetbegović-Čović uz koje se odigravala dobro uigrana predstava u mostarskoj vijećnici su dokazali kako u Mostaru samo Stari Most i Velež traju duže od ljubavi između SDA-HDZ '', naveo je.

Poručio je da se idila očito nastavlja, HDZ-u gradonačelnik, SDA-u predsjedavajući Gradskog vijeća, a građanima Mostara kao i do sada svađe, podjele, lažna obećanja.

''U toj farsi 'BH blok' neće sudjelovati, a naši vijećnici će kroz sjednice Gradskog vijeća biti glas građana kojima je Mostar u srcu i koji će se itekako čuti'', istaknuo je Nikšić.

Stanje u Mostaru je kristalno jasno: SDA je imala mogućnost da glasanjem za Irmu Baraliju pokaže kako između HDZ-a, s...

Objavljuje Nermin NikšićPetak, 5. veljače 2021.
Kopirati
Drag cursor here to close