Vijeće

Imena i prometovanje: Nove odluke za mostarske ulice

Na prošloj je sjednici donesena odluka da se iznesu prijedlozi izmjene naziva mostarskih ulica, a neke su stranke sa svojim prijedlozima već izašle u javnost.
Vijesti / Politika | 08. 07. 2022. u 13:11 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske ulice, od naziva do pravila prometovanja i parkiranja, bit će glavna tema sjednice Gradskog Vijeća koja će se održati 14. srpnja ove godine.

Tako će se pred vijećnicima naći odluka o preimenovanju ulica koju će predstaviti mostarski gradonačelnik Mario Kordić te drugi prijedlog kojeg će predstaviti SDP.

Naime, na prošloj je sjednici donesena odluka da se iznesu prijedlozi izmjene naziva mostarskih ulica, a neke su stranke sa svojim prijedlozima već izašle u javnost.

Na sjednici će se naći i odluka o regulaciji prometa na području Grada Mostara u ulicama u kojima je zabranjen promet u oba smjera te nacrt odluke o uvođenju zone posebnog prometnog režima na lokalnim prometnicama na području Grada Mostara.

Pred vijećnicima će biti i više odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara.
Vijećnici će raspravljati i o odluci o utvrđivanju jediničnih cijena proizvoda i usluga obavljanja djelatnosti zajedničke  komunalne potrošnje a bit će predstavljen i eleborat o procjeni štete od zemljotresa, koji se dogodio 22. travnja ove godine.

Bit će predstavljen i dokument okvirnog proračuna Grada Mostara za razdoblje 2023.-2025. te odluka o subvencioniranju obveze plaćanja naknada s ciljem zadovoljavanja stambenih potreba

Na sjednici bi mogla biti donesena i odluka o imenovanju Povjerenstva za izradu plana provođenja projekata putem javno-privatnog partnerstva Grada Mostara te o sazivanju osnivačke Skupštine Turističke zajednice Grada Mostara kao i odluka  o uvjetima i načinu pribavljanja i raspolaganja nekretninama u vlasništvu Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close